Turpçu: ´´Ereğli 1. olursak 4 vekil çıkartırız´´

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu ve Harun Akın Ereğli ilçesinde seçim çalışmalarına devam etti.

Turpçu: ´´Ereğli 1. olursak 4 vekil çıkartırız´´


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili adayıŞerafettin Turpcu ve Harun Akın Ereğli ilçesinde seçim çalışmalarına devametti.

İlk olarak Aday adayı Kamuran Ayyıldız, Sinan Durdu, SuatÖnder ve kontenjan aday adayı Buket Müftüoğlu ile birlikte ilçe binasındaEreğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal ve partilileri ziyaret eden Turpcu ve Akınburada yaptıkları açıklamalarında dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlutarafından Zonguldak Madenci Anıtı önünde gerçekleştirilen miting sonrasındabirinci parti olmayı garantilediklerini söylediler.

İlk olarak konuşma yapan CHP Zonguldak Milletvekili adayıHarun Akın, halkın teveccühünü mitingde çok iyi bir şekilde gördüklerini dilegetirerek, “Seçim yaklaşıyor. Bu parti binalarında toplantılarını bırakıpkırsala çıkmamızın zamanı geldi. Bu mitingleri seçim kampanyalarında çokyaşamış birisi olarak bunların hem avantajı hem de dezavantajı oluyor. Dün oalanda en görkemli mitingi yaşadık. Bizim örgütler olarak halkın teveccühünü görmemizlazımdı ve bunu Zonguldak’ta fazlalıkla gördük. Bütün ilçelerimiz veörgütlerimiz tamamen mitinge insan taşımakla uğraşsaydı orada izdihamyaşanırdı. AKP’nin 13 yıldır iktidarına yeter denildiğinin orada bir göstergesioldu. Zonguldak’ta kırsaldan merkeze doğru bir birliktelik var. Bu rüzgarkırsaldan geliyor. Eskiden merkezden kırsala çıkardık ama şimdi rüzgarkırsaldan geliyor. Zonguldak emekli kenti oldu ve bunun bir faturasınınkesileceğine inanıyorum. Zonguldak bir bütünüyle bakıldığında limanı denizeikömürü çeliği turizm olan bir kent limanı olan köy haline geldi. Buolumsuzluklar her geçen gün artıyor ama kırsalda karşılık bulamıyorduk.Bugünden itibaren performansımızın artması gerekiyor. Seçim son 10 günşekilleniyor. O yüzden süreye böyle bakarsak daha işin başındayız. Bu tarihibaşarının ve bu tarihi dönüşümün mimarı olalım. 7 Haziran’dan sonra AKP’yialkışlayarak gönderelim” dedi.

EREĞLİ 1. OLURSAK 4VEKİL ÇIKARTIRIZ

CHP’nin Ereğli’de birinci parti olması halinde 4milletvekili çıkartacaklarını ve bunun seslerin de gelmeye başladığını dilegetiren Şerafettin Turpcu ise konuşmasında, “Gerçekten çok ilginç b ir seçimatmosferi yaşıyoruz. Halk bizim partimiz ve teşkilatlarımızdan daha fazlahalkımız CHP iktidarını istiyoruz. Bizim kontrolümüz dışında tanınmayan çokfazla yüz vardı. Artık AKP’den bir bıkkınlık var. Ayrıca gerçekten partimizmüthiş bir seçim çalışması yapmışlar. Dün ayrıca TTK için bizim en başındanberi söylediğimiz 5 bin işçi sözünü genel başkanımızdan aldık. Biz Zonguldak’tabirinci partiyiz. Birinci parti 3 milletvekili çıkartıyor ama benim hesabımgüçlüdür. Ereğli’de birinci parti olursak dünkü mitingden sonra 4 seslerigeliyor. Bu hükümetin bir sonu olduğunu düşünüyorum. Her parti hükümet ve muhalefetolur. Bunlar muhalefeti ölüm olarak görüyorlar. Onun için korkuyorlar.Ereğli’de birinci parti olursak ben 4 milletvekili çıkartacağımıza inanıyorum”dedi.

POSBIYIK’A ZİYARET

Turpcu ve Akın parti ziyareti ardından Ereğli Belediyesieski Başkanı ve CHP Zonguldak Milletvekili aday adayı Halil Posbıyık’ı ziyaretetti.

Bol neşeli ve kahkahalarla süren ziyarette konuşan Posbıyık,“Gelin sizinle sarılıp bir fotoğraf çektireyim de Posbıyık CHP’ye çalışmıyordiye konuşanlar görsün” dedi.

Ziyaret hatıra fotoğraflarının çekilmesi ardından basınakapalı olarak gerçekleştirildi.

ESNAFLARDAN CHP’YEVİZE

Posbıyık ziyaretinden ayrıldıktan sonra Ereğli’dekiesnafları ziyaret eden Turpcu ve Akın büyük bir sevgi gösterisiyle karşılaştı.

Vatandaşlar özellikle CHP’nin seçim beyannamesinde bulunun emeklilerebayramlardaki 2 maaş ikramiye ve asgari ücretin 1500 TL olması vaadininbenimsendiği gözlendi. Halkın büyük bir teveccühüyle karşılan Turpcu ve Akınkalabalık bir grupla gerçekleştirdikleri esnaf ziyaretiyle de Ereğli’de gövdegösterisi yapmış oldu
Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2015, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER