YANLIŞ HESAP BAĞDAT´TAN DÖNER

YANLIŞ HESAP BAĞDAT´TAN DÖNER

gundemeregli.com-CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Kartal, partisine mensup Belediye Başkanı Posbıyık ile Belediye Meclis üyelerine yönelik AK Parti ilçe Başkanı Çakır ile Ak Partili Belediye meclis üyelerinin yapmış olduğu eleştirilere yanıt vermek için basın mensuplarının karşısına çıktı.

Belediye Meclisinde alınan ve büyük tepkilere neden olan Encümen seçimleri konusunda açık ve net konuşan Kartal, 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, 

   

 

TRİBÜNE DÖNÜK HAREKETLER

protesto gösterileri yapılarak Ereğli halkının kandırması olarak değerlendiren Kartal şu görüşlere yer verdi:

ğli belediye meclis toplantısı 3-4 Nisan günü yapıldı. Toplantı gündeminin maddelerinden biride encümen üyeliği seçimleriydi.

  13, a) 

Kaldı ki yine 5393 Sayılı Belediye Kanunu, Meclis Kararlarının Kesinleşmesi Madde-23 ve Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliği Madde-

  iyice oku, ondan sonra konuş!..... Evet !.... Yanlışın sobasına odun atanlar yanacak.Bile bile yanlışı savunanlar,  Ereğli halkına yanlış bilgi verenler, kamuoyunu yanıltmaya çalışanlar yanacak!.....AKP meclis üyesi Sayın Yusuf   

Genel Merkezinizin bu anti- demokratik dayatmasına niye boyun eğdiniz? Hak, hukuk,  adalet, özgürlük, demokrasi gibi kavramlar içi boş, süsleme kavramlar değildir. Ona sahip çıkacak yürek, bilinç ve kararlı bir duruş olursa anlam taşır. AKP İlçe örgütünde demokrasi katledilirken, İlçe başkanı ve yönetim yukarıdan baskıyla dayatılırken hiçbir tepki vermeyeceksiniz, ondan sonra hukuk ve demokrasi havarisi   protesto gösterileriyle 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2013, 14:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ünal Savaş
Ünal Savaş - 11 yıl Önce

ENCÜMEN OYLAMASININ İKİNCİ KEZ TEKRARLANMAK SURETİYLE HUKUKUN, ADALETİN VE SİYASİ AHLAKIN TEPETAKLAK EDİLEREK [ct]GAFLETE DÜŞÜRÜLDÜĞÜ[ct] İKİNCİ GÜN BENDE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, MAHALLİ İDARELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ KONUNUN UZMANI YETKİLİLER İLE KONU HAKKINDA DETAYLICA GÖRÜŞTÜM. ENCÜMEN SEÇİMİNDE İKİNCİ OYLAMANIN YAPILMASININ YANLIŞLIĞI ÜZERİNDE TARAFIMA BİLGİ VERİLMESİ ÜZERİNE AŞAĞIDAKİ “BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ - ENCÜMENE ÜYE SEÇİMİ” İLE İLGİLİ BİLGİYİ YEREL, ULUSAL VE SOSYAL MEDYADA Kİ MEVZUBAHİS KONU İLE İLGİLİ HABERLERİN ALTINDA YORUM OLARAK PAYLAŞTIM.

BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ – ENCÜMENE ÜYE SEÇİMİ

Resmi Gazete Tarihi: 09.10.2005
Resmi Gazete Sayısı: 25961
Bu Yönetmelik, 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 19 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

ENCÜMENE ÜYE SEÇİMİ

Madde 20 — Meclis, mahalli idareler seçiminden sonraki ilk toplantısında, üyeleri arasından gizli oyla Kanunda belirtilen sayıda encümen üyesini seçer. Seçilen bu üyeler gelecek yılın aynı ayına kadar görev yapar ve her yıl o ayda encümen seçimleri yenilenir. Süresi dolan üyeler yeniden seçilebilir.

Encümene üye seçimi nisbî çoğunluk ile yapılır. Seçimde oy pusulalarına seçilecek üye sayısından fazla isim yazılması halinde oy pusulası geçersiz sayılır. OYLARDA EŞİTLİK HALİNDE AD ÇEKMEYE BAŞVURULUR.

Encümenin seçilmiş üyeliklerinde herhangi bir nedenle boşalma olması halinde, meclisin yapılacak ilk toplantısının ilk birleşiminde kalan süreyi tamamlamak üzere yenisi seçilir.

KAYNAK: BAŞBAKANLIK MEVZUATI GELİŞTİRME VE YAYIN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ – MEVZUAT BİLGİ SİSTEMİ

SÖZÜN ÖZÜ-1)
“OYLARDA EŞİTLİK HALİNDE AD ÇEKMEYE BAŞVURULUR.”

SÖZÜN ÖZÜ -2)
“Bir memlekette namus erbabı, lâakal namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur.´´ Bu sözler ile İsmet İnönü diyor ki, “DÜRÜST İNSANLAR, YOLSUZLUK YAPANLARDAN DAHA YÜREKLİ OLMALIDIRLAR”

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE (KARNAVALA) HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
“BUGÜNÜN İSRAFI YARININ KITLIĞIDIR.”
Ünal SAVAŞ – Kalite gönüllüsü, Quality volunteer
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.”

SIRADAKİ HABER