27 ŞUBAT&8217;TA İŞ BIRAKACAKLAR

27 ŞUBAT&8217;TA İŞ BIRAKACAKLAR
gundemeregli.com-Büro Emekçileri Sendikası (BES) Zonguldak Şubesi Başkanı Hayri Anıl Çetin ve sendika üyeleri, 27 Şubat 2013 Çarşamba günü iş bırakma eylemi yapacak.

666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ikramiyelerimizin kaldırılmasından sonra yılbaşından bu yana fazla mesai ücretlerimizde gasp edilmiştir. Yine hükümetin gündeminde performans uygulamaları, iller arası rotasyon ve iş güvencemizin kaldırılmasına ilişkin yasal düzenlemelere ilişkin hummalı bir çalışmanın sürdürüldüğü bir dönemde artık yeter demek için bugün bir aradayız. Artık yeter diyoruz, insanca yaşam ve çalışma koşullarından giderek uzaklaştırılan, çalışma koşulları her geçen gün daha da ağırlaştırılan biz SGK emekçilerine işe giriş çıkışlarda turnikeler ve yüz okumalar, çalışma ortamlarımızın da kameralarla denetlenerek haksız ve hukuka aykırı muamelelere maruz bırakılan biz SGK emekçileri artık yeter diyoruz. SGK´da yaşanan hak kayıplarını, istihdam belirsizliğini, gelecek kaygılarını, personel yetersizliği nedeniyle yaşanan iş yoğunluğunu birçok kez yaptığımız görüşmelerde hayata geçirdiğimiz eylemlerde ifade etmemize rağmen SGK Başkanlığı tarafından sorunlarımızın çözümü yönünde bugüne kadar tek bir adım atılmadığı için bugün bir aradayız.
Unvan yükseltme ve görevlendirilmelerde liyakat ve kariyer rafa kaldırılmış, kadrolaşma kurum genelinde yaygın bir hale getirilmiştir. Merkez Müdürü ve Müdür Yardımcısı kadrolarına kıdem ve liyakat esasına bakılmaksızın hiçbir sınava tabi tutulmadan yapılan vekaleten atamaların sürekli değişen görevde yükselme yönetmelikleriyle asaleten atamalara dönüştürüldüğü ve bu uygulamaların karşı duruşumuza rağmen devam ettiği bir süreçte artık yeter demek için bugün bir aradayız. Bugün SGK emekçileri olarak tüm illerde alanlardayız.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2013, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER