29 Ekim Kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajları

29 Ekim Kutlamaları
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajları;
 
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Bugün, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 92’nci kuruluş yıldönümüdür. 81 ilimizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. 29 Ekim 1923’te ilan ettiğimizCumhuriyetimizin 92’nci kuruluş yıldönümü coşkusunu,millet olarak hep birlikte paylaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 92 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir. 600 yıllık bir cihan devletinin enkazı üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Aziz Atatürk’ün veciz bir şekilde ifade ettiği “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma” mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize yönelik saldırıların gerisinde, Cumhuriyetimizin işte bu seviyeye ulaşmış olmasından duyulan rahatsızlık vardır. 1919’daçok zorşartlarda başlattığımız Kurtuluş Savaşımızı, 1923’te nasıl yeni devletimizin kuruluşunu ilan ederek taçlandırdıysak, bugün karşılaştığımız sıkıntıları da, inşallah, 2023 hedeflerimize ulaşarak geride bırakacağız. Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir. 78 milyon vatandaşımızın her bir ferdi, bu ülkenin, Cumhuriyetin, aynı haklara sahip, ortak bir geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşan, tasada ve kıvançta bir evlatlarıdır. Milletimizin fertlerini kökeni, inancı, mezhebi, meşrebi, kültürü, kılık-kıyafeti üzerinden ayrıştırmaya kalkan herkes, Cumhuriyetin ruhuna, özüne ihanet içindedir.Geçtiğimiz yıllarda, devletle milletin, tıpkı 92 yıl önce olduğu gibi, birlik ve beraberlik içinde büyük hedeflere yöneldiği bir dönemi hep birlikte inşa ettik. Önümüzdeki dönemde, ülkemizin diğer tüm kazanımlarıyla birlikte bu mirasa da, yine hep beraber sahip çıkmalıyız. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılına, hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize yürekten inanıyorum. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bir kez daha bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI NAZIM MADENOĞLU:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, ‘Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin, ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği eşsiz bir savaşın sonucunda elde ettiği büyük bir kazanımdır. Türk Milleti, Atatürk’ün önderliğinde dünya tarihinde eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak, tüm zorluklara göğüs germesini bilmiş, en değerli varlığımız Cumhuriyeti kurmuş ve genç Türkiye Cumhuriyeti, gelişmesini kesintisiz sürdürerek adım adım bugünkü düzeyine ulaşmıştır. Cumhuriyet’in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde, Türkiye eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiştir. Cumhuriyet, Türk insanının ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış, ona uygar dünyanın kavram ve değerleri ile tanıştırmıştır. Türk Milleti, Cumhuriyet ile çağdaş olmanın haklı onurunu tatmış, gelişen ve kalkınan bir dünya devleti olmanın kıvancına erişmiştir. Cumhuriyet Bayramımızın 92. Yıldönümünde, ülkemizi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran Cumhuriyetimizin kurucusu başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, bu aziz vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum’

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ FARUK ÇATUROĞLU:

 “Milletimizin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılını kutlamanın onur ve gururunu hep birlikte yaşamaktayız. Türkiye Cumhuriyetini büyük zorlukların üstesinden gelerek zaferle taçlandırdığımız İstiklal Harbi neticesinde hep birlikte kurduk. Temellerinde kadim bir tarih ve zengin medeniyet olan ve bugün hızlı bir değişim ve dönüşüme şahit olan ülkemiz gün geçtikçe iktisadi, siyasal ve kültürel anlamda da gelişmektedir. Ekonomik, siyasi ve sosyal alanda yaptığımız hamlelerle bugün Türkiye’miz muasır medeniyetler seviyesine daha da yaklaşmıştır. Bu gelişimin aynı azim ve kararlılıkla devam etmesi, koyulan hedeflerin yerine getirilmesi oldukça önem arz etmektedir. Hiç şüphesiz ki milletimizin ortaya koyduğu irade tüm hedefleri başarmaya muktedirdir.


Bu düşüncelerle, halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde taht kuran bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.


KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL:

“Cumhuriyet, aziz Türk Milleti’nin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseri, birlik ve beraberlik içinde hareket edildiğinde olmaz denilenlerin başarabileceğinin en büyük ispatıdır. Ülkemizin dirlik ve düzeni için gerekli özenin, Cumhuriyet değerleri çevresinde kenetleneceğine ve yeni eserlerle yüceltilerek geleceğe güçlü bir şekilde taşınacağına olan inancım tamdır. Büyük kurtuluş mücadelesinin ardından, milletimizin hak ettiği yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğunu bildiren, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarına bir kez daha minnet ve şükran duygularımı ifade ederken, tüm Ereğli halkını, 29 Ekim Perşembe günü 18.30’da Bağlık Karakolu önünden başlayacak Cumhuriyet Yürüyüşüne davet ediyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92.yılını kutluyorum.”

GÜNDEM GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ ÇETİN ESER

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Milli Mücadele ile tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştirilmiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan bu zafer, Milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyeti rejimini armağan etmiştir. Milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
 
ALAPLI BELEDİYE BAŞKANI NURİ TEKİN

Çok zor şartlarda verilen hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin ardından 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin 92.yılını yine büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil !.. İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. “ sözleriyle gelecek nesillere emanet ettiği Cumhuriyetimiz, 92 yıldır olduğu gibi bundan sonra da korunup kollanarak ilelebet yaşayacaktır. Bizlere ve her yeni nesile düşen görev; Cumhuriyetimizin kuruluşuna kadar geçen zorlu süreci, her türlü yokluk ve zor şartlar altında hürriyet ve bağımsızlık için verilen o büyük mücadeleyi ve bu mücadele ruhunu nesilden nesile yaşatılmasını sağlamaktır. Cumhuriyetimizin geleceğine güvenle bakabilmenin en önemli koşullarından birisi de geçmişimizi unutmamak, unutturmamak ve bağımsızlık ve hürriyet ruhunu hafızamızda canlı tutabilmektir. Canlılığını koruyacağımız bu ruh, Cumhuriyetimizin ilelebet yaşatılmasının da en büyük teminatı olacaktır.

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin 92. Kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk olmak üzere, bağımsızlık ve hürriyet mücadelemizin kahramanları şehit ve gazilerimizi de bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum.

KDZ EREĞLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI YAŞAR TETİKER

Cumhuriyetimizin ilan edilmesinin 92. yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve Ulusumuzun birliğine her zaman olduğundan daha fazla önem vermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı yürekten kutluyorum.

ANADOLU BANK KAYSERİ ŞUBESİ BANKA MÜDÜRÜ MUAMMER BALOĞLU

Cumhuriyetin 92. kuruluş yıl dönümünü ve Cumhuriyet Bayramını heyecanla, gururla, onurla, coşkuyla, umutla kutlarken, başta kurtuluş mücadelesinin Büyük Önderi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet ilanına karar veren TBMM’nin tüm üyelerinin, bütün şehitlerin, gazilerin, isimli ve isimsiz tüm kahramanlarımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.

Bu anlamlı günde, imkansızlık ve çaresizlikleri yenerek, İstiklal Harbimizi kazanmamızı sağlayan milli ve manevi değerlerimize olan saygı ve bağlılığımızı daha da pekiştirme ihtiyacı, en önemli önceliklerimiz arasındadır.
Kurtuluş Savaşı’nda gösterilen üstün gayret ve fedakarlıklar sonucunda kahramanlarımız tarafından bizlere armağan edilen Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyet, bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır.
Ne mutlu ki, 92 yıl önce Büyük Atatürk’ün önümüze koyduğu “Muasır medeniyetler seviyesine ulaşma” hedefinde büyük mesafeler aldık. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere bugün her zamankinden daha yakınız. Çünkü Cumhuriyetimiz; bilimde, eğitimde, kültür ve sanatta, sağlıkta, ekonomide, sosyal yaşamın her alanında var olan tüm kazanımlarımızın, çağdaş uygarlık düzeyine erişmek adına attığımız her adımın en büyük dayanağı olmuştur.
Türk Milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili gençlerimiz, Şehit ve Gazilerimizin hatıraları ve fedakarlıklarını örnek alarak, Büyük Atatürk´ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve O´nun vazgeçilemez rejimi olan demokrasimizi her türlü tehdit ve tehlikelerden daima koruyacaktır. Cumhuriyet; Türk gençliğinin çalışmaları ile daha da yücelecek, dünya durdukça var olacaktır.
Bu tarihi gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbi Kahramanlarımızın, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, Aziz Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF DR MAHMUT ÖZER

Aziz milletimizin sarsılmaz bir ortak iradeyle tüm olumsuz şartlara rağmen kurdukları Cumhuriyetimizin 92. yıldönümünü kutlamanın haklı gurur ve onurunu yaşamaktayız. Milli iradenin hakim olduğu Cumhuriyetimiz, bütün değerleriyle özümsemiş, dünyanın saygın ve güçlü bir ülkesi olma yolunda yürüyüşüne emin adımlarla devam etmektedir. Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde mücadele verdiği ve kurtuluş destanını yazdığı ülkemizi, muasır medeniyetlerin ötesine taşımak ve çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek bizlerin görevidir. Bu görev dahilinde, yarınların daha güçlü, daha huzurlu Türkiye´sini elbirliğiyle inşa edebilmek için bizlere düşen en önemli görev; daha çok çalışmak ve özellikle son günlerde daha da çok ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta bu vatanı bizlere emanet eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şahsım ve üniversitem adına saygı ve minnetle anıyorum

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ KDZ. EREĞLİ ŞUBESİ YÖNETİM KURULU BAŞKAN ÖZLEM KÖLEMENOĞLU

Cumhuriyeti kurmaktan Cumhuriyeti özünden saptırmaya giden planlı programlı 92 yıllık bir süreçten geçiyoruz.Mustafa Kemal EN BÜYÜK ESERİM dediği Cumhuriyet´i çok önceleri düşlemişti. Erzurum´da Mazhar Müfit´e yapılacakları yazdırırken yeni yönetim şeklinin CUMHURİYET olacağını söyleyince, Mazhar Bey bu kadar da hayalci olunmaz ki diye düşünmüştü.Cumhuriyet egemenliğin bir kişi veya zümreye değil, toplumun bütününe ait yönetim şeklidir. Askeri dehasının yanında büyük bir filozof, büyük bir sosyolog, büyük bir tarihçi olan Mustafa Kemal dünya ve Osmanlı tarihini incelediğinde, çağdaşlaşma yolunu açacağı Türk toplumuna en uygun yönetimin Cumhuriyet yönetimi olduğunu düşünmüş ve büyük bir stratejist olarak zamanı geldiğinde meclise Cumhuriyet yönetimini sunmuştur Türkiye Cumhuriyeti Devleti; anayasada ifadesini bulduğu şekli ile demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Ve çağdaş bir anlayışla yasama, yürütme, yargı erkinin kuvvetler ayrılığına dayanır.Cumhuriyet; ümmet yerine ulusu, kulluk yerine yurttaşlığı, bağnazlık yerine çağdaşlığı seçenlerin kurduğu bir rejimdir. Bugün Cumhuriyeti yöneten anlayış, demokrasiyi amaç değil, araç olarak görmekte ve kendi siyasal anlayışını gerçekleştirmek için çalışmaktadır. Bu anlayış emperyalizme karşı verilen büyük bir mücadelenin sonunda, Lozan Antlaşması’yla elde edilen kazanımları pervasızca yok etmeye çalışmaktadır.Yıl 2015 Cumhuriyetin ilanından bu yana 92 yıl geçmiş. 1923 ün, 1933 ün coşkusu, sevinci, mutluluğu karamsarlığa dönüşmüş, ülkenin geleceği endişesi, ümitsizlik, bezginlik, korku insanların davranışına yansımış. Ata´nın büyük Nutuk´ta gençliğe seslenirken belirttiği öngörüler birer birer ülke gündemine girmeye başlamıştır.Tam bağımsızlığa ve ulus egemenliğine dayanan; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıyız.Cumhuriyetin 92. Yıldönümünü kutladığımız bugün Ulu önder Mustafa Kemal’in ruhunda çiçeklerin açtığı gündür. Cumhuriyet düşmanları karşısında bizler tüm düşmanlara karşı Ülkemizi korumaya and içtik, buradayız, devrimlerin bekçisiyiz dediğimiz gündür bugün.Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyor, ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.´´Cumhuriyet Bayramı onurlu bir halkın birlik ve beraberliğinin ürünüdür” Mustafa Kemal ATATÜRK

GMİS YÖNETİMİ

“Gücünü ve kaynağını ulusumuzun hür iradesinden alan ve Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” diyerek emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıldönümünü kutluyoruz.Kurtuluş Savaşımız ulusumuzun var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir.Ulusumuz, bugün geldiğimiz noktadan daha ileri ufuklara ulaşabilmenin ancak Cumhuriyet ile mümkün olabileceğinin bilincindedir.Bu nedenle, Cumhuriyetin tüm değerleriyle yaşatılması herkesin ortak sorumluluğu ve görevidir.Her 29 Ekim’de tazelenen azim, kararlılık ve enerjimizle; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. Yıldönümünde, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve ülkemiz ekonomisine katkı verirken yaşamını yitiren tüm maden şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.”

KDZ. EREĞLİLER DERNEĞİ

Cumhuriyetimizin 92. kuruluş yıl dönümünü ve Cumhuriyet Bayramını heyecanla, gururla, onurla, coşkuyla, umutla kutlarken, başta kurtuluş mücadelesinin Büyük Önderi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet ilanına karar veren TBMM’nin tüm üyelerinin, bütün şehitlerin, gazilerin, isimli ve isimsiz tüm kahramanlarımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.

Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyet, bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin ifadesidir.

Cumhuriyetimizin hedefleri doğrultusunda daha büyük mesafeler kat edeceğiz ve daha büyük başarılarla cumhuriyetimizi taçlandıracağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetin kurulmasında ve yaşatılmasında mücadele eden; gazi ve şehit olan bütün vatan evlatlarını saygı ve rahmetle anıyor; aziz Türk Milleti’nin Cumhuriyet Bayramı´nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Tarihte eşine ender rastlanan bir mücadele ve kahramanlıkladestanlaşan; mazlum milletlere de örnek olan bir süreç sonunda zafereulaşan milli mücadelemizin tacı Cumhuriyetin ilanının, 92.yılınaulaşmış bulunuyoruz.

TÜRK HAVA KURUMU KDZ EREĞLİ ŞUBESİ BAŞKANI MUHAMMET LİKOĞLU

Tarihte eşine ender rastlanan bir mücadele ve kahramanlıkladestanlaşan; mazlum milletlere de örnek olan bir süreç sonunda zafereulaşan milli mücadelemizin tacı Cumhuriyetin ilanının, 92.yılınaulaşmış bulunuyoruz.Bugün, Atatürk`ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet değerlerimizetrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür.Bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksekdeğerlerimizi daha yüksek sesle haykırmanın tam zamanıdır.Cumhuriyeti geleceğe taşımak aynı zamanda her Türk vatandaşı için birgörevdir,şeref ve namus borcudur.Milletimiz; Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplumhayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığısorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik veberaberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir. Başta Büyük ÖnderMustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Türk Ulusu dışarıda bağımsızlık,içeride ulusal egemenlik için savaş vermiş bu savaşı da kazanmıştır.Bilinmelidir ki; Türk milletinin sarsılmaz iradesi ve Cumhuriyetimizisonsuza kadar yaşatma azmi, tüm hain ve işbirlikçileri yok edecek,Cumhuriyet düşmanlarınaasla fırsat vermeyecektir. Cumhuriyetin çocukları, gençlerialmış oldukları bu mirası ilelebet canı ve kanı bahasına koruyacaklardır.Cumhuriyetinemaneti omuzlarımızdadır. Bu emaneti canınızdan aziz bilip her koşuldasahip çıkacağız.
Şanlı Bayrağımızın dalgalandığı bu topraklarda yaşamak hepimiz içinbir onurdur, gururdur. Ülkemizi çağdaş geleceğe taşımanın yolu vesıkıntıya düştüğümüzde reçetemiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ ünGençliğe Hitabesinde mevcuttur.
Büyük ATATÜRK´´ün ´´Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir veCumhuriyet fazilettir´´ sözünün son zamanlarda bölgemizde ve dünyada yaşananlarabakdığımızda daha çok önem kazandığını anlamalıyız ve bu günleri bizebahşeden ulu önderimize her zamankinden daha çok minnet ve şükran duymalıyız.
Her 29 Ekim´de yenilenen azim, kararlılık ve enerjimizle; Cumhuriyetin92. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk´ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutlarım.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı

 

MÜSİAD ZONGULDAK ŞUBESİ BAŞKANI SALİH YILMAZ

İSTİKLAL SAVAŞINDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK

 ‘’92 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarıyla birlikte yurdun düşman askerlerinden kurtuluşunu gerçekleştiren Aziz Milletimiz, bugün bulunduğu noktaya her türlü zorlukla mücadele ederek gelmiştir. Mehmet Akif Merhumun ifadesiyle, ‘’Hakkıdır, Hakka Tapan Milletimin istiklal dizesini’’ fikrini de an be an yaşamıştır. Günümüzde yaşanan acı olaylar göstermektedir ki, İstiklal Savaşı, çapı ve yöntemleri değişse de, devam etmektedir ‘’ dedi.

‘’Bağımsızlık fikrinin taçlandığı Cumhuriyetimizin 92. yılında, adil ve gelişmiş bir ülke olma ve dünya mazlumlarının sözcüsü olma yolundaki çabamıza engel olmak için ihdas edilen kirli oyunlar ve terör göstermektedir ki, İstiklal Savaşı; çapı ve yöntemleri değişse de devam etmektedir. Bu zihniyete karşı daha etkin bir mücadele sürdürülmesi gerekirken, yaşanan iç huzursuzluk ortamı derinleştirilerek, karamsarlığı kalıcı hale getirmek isteyenleri görüyoruz. Küllerinden yeniden doğan bir devleti kurma iradesi gösteren ecdadın torunları olarak, içinde bulunduğumuz bu zor günlerin de geride kalacağına inanarak, aynı gemide seyahat ettiğimizi asla unutmamalıdır. Cumhuriyetin 100. Yılında daha güçlü, iç huzurunu temin eden, dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olacağına olan inancımızla, MÜSİAD Ailesi adına tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını tebrik eder, Aziz Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. ‘’

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 07:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER