´´Baskı ve sansür etik değerleri yok ediyor´´

´´Baskı ve sansür etik değerleri yok ediyor´´

´´Baskı ve sansür etik değerleri yok ediyor´´

Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şb. Bşk.  Ali Ayaroğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajda Ayaroğlu şunları dile getirdi;

1961 yılında çalışan gazeteciler lehine 212 sayılı yasanındeğiştirilmesinin yıl dönümlerini “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak 10Ocak’larda kutluyoruz. Yasa’nın çıkışından bugüne dek geçen 56 yılda ne yazıkki gazetecilerin kazanımları büyük ölçüde budanmış sendikalaşma hakkıkullanılamaz hale getirilmiş, taşeronlaşma yaygınlaştırılmıştır. İş güvencesiortadan kalkmış toplu işten çıkarmalar günlük olaylar haline gelmiştir. Sadeceson yıllarda yüzlerce basın emekçisinin işine son verilmiştir. Ülke genelindeyerel basında görev yapan arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu sigortasızboğazı tokluğuna çalışmaktadır…

Ülkemizde basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü,bireylerin temelhak ve özgürlükleri 56 yıl öncesinden daha kötü durumdadır. Cumhurbaşkanı’ndanBaşbakan’a, bakanlara, bürokratlara kadar devleti yöneten kadro, basını vedüşünceyi ifade özgürlüğünü kendilerine engel olarak görmektedirler. Meslektaşlarımızhabercilik görevlerini yaparken “yandaş” olmaya zorlanmaktadırlar.

Son yıllarda yıllar da çok sayıda gazeteci ceza evlerinetıkılmıştır. Basın özgürlüğü konusunda Türkiye 181 ülke arasında 151.Sıradadır.Bugün ülkemizde uygulanmakta olan OHAL(Olağan üstü Hal)yasası özgürbasın üzerinde baskı unsuru olarak kullanılmaktadır. Gazetecilik görevini yapanCumhuriyet Gazetesi Yönetici ve yazarları tutsak edilerek Silivri zindanların tıkılmıştır.

Bütün bunlar kadar vahim olan da, çok sayıda gazeteci veyazarın, iktidara ters düşmemek için bu kötü gidişe karşı sessiz kalışıdır. Butür gazeteciler ağır baskılar altında tutulan mesleklerini, kanunsuzluğa,haksızlığa uğrayan meslektaşlarını değil çıkarları doğrultusunda etik değerleriyok saymaktadırlar. Yandaş gazetecilik ekol haline getirilmiştir. Basında baskıve sansür arttıkça etik değerler yok olmaktadır.

Bizler halkın haber alma, gerçekleri öğrenme ve bilgilenmehakkının savunucusu olmaya devam edeceğiz.

                                                              

                                                    

                                                           

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2017, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER