Alaplı’da ufka yolculuk hadis yarışması

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde faaliyet gösteren Alaplı Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Derneği (AGSİDER) tarafından Ufka Yolculuk hadis yarışması düzenleneceği belirtildi.

Alaplı’da ufka yolculuk hadis yarışması
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde faaliyet gösteren Alaplı Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Derneği (AGSİDER) tarafından Ufka Yolculuk hadis yarışması düzenleneceği belirtildi. Alaplı Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Derneği (AGSİDER) Başkanı Rahim Kara, Türkiye’nin en büyük hadis yarışmasının 3 Nisan 2016 Pazar günü Alaplı ve Türkiye genelinde icra edileceğini belirterek, “Yapılan anket çalışması sonucunda toplumun büyük çoğunluğunu ifade eden gençlerin ‘Hadis’,denildiği zaman Peygamber Efendimizin sözleri olduğunun bilinmediği gerçeğini tespit eden Zinde Gençlik Spor Kulübü, 300 bin kişinin katılacağı meal yarışması düzenliyor. Geçen yıl üçüncüsü düzenlenen ve 264 bin kişinin katıldığı yarışmaya bu sene online olarak yurt dışından ve ceza evlerinden de yarışmacı kabul edilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı´nın onayı ve Diyanet İşleri Başkanlığının da desteğiyle 81 ilde ve 300 ilçede yapılması planlanan yarışmada Hadislerin anlamı üzerinde durulacaktır. 1 Kasımda başlayan 22 Şubat 2016 Kasım tarihinde kayıtların sona ereceği yarışmada İlköğretimden, din âlimlerine kadar 6 ana kategori yer alacak. 3 Nisan 2016 Pazar günü 10.00-12.00 tarihleri arasında düzenlenecek olan sınav ilçemizde, Alaplı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Alaplı Anadolu Lisesi ve Karşıyaka Orta Okulu olmak üzere 3 farklı sınav merkezinde yapılacak olup, sonuçlar dev bir organizasyonla katılımcılara duyurulacaktır” dedi.

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Son Peygamber Platformu´nun ortaklaşa düzenlediği Ödüllü Kitap Okuma Yarışması 3 Nisan 2016 Pazar günü Türkiye çapında ve internet üzerinden tüm dünyada aynı anda düzenleneceğini, başvuruların http://www.ufkayolculuk.com/ adresinden yapıldığını anlatan Kara, Alaplı olarak bu alanda yapılmış en geniş kapsamlı organizasyona katılıyoruz. Geçtiğimiz yıl yapılan “Son Peygamberin Hayatı” yarışmasına toplam 250 binden fazla kişinin katılımıyla yarışmanın üçüncüsü düzenlenmişti. AGSİDER olarak söz konusu yarışmaya katılmış ve 754 adet kişinin katılımını sağlamıştık. Bu sene ise sadece hadis alanında Türkiye genelinde ~300 bin yarışmacıya ulaşılması hedeflenmiştir. Kayıtlara internet üzerinden 1 Kasım 2015 tarihinde başlanılan yarışmaya ilgi çok büyük ve kayıtlar şimdiden on binleri geçmiş durumda. Engelliler için özel kabartmalı harflerden oluşan kitapçıklar bastırılmıştır. Yurt dışından katılım için de internet ortamında sınavlar düzenlenecektir. Adalet Bakanlığı ve Diyanet İşleri Bakanlığından cezaevlerinde de yarışma yapmak için izin istenmiştir. Dereceye girenlere, il ve ilçe ödülleri dışında merkezi olarak verilecek para ve umre ödülleri yanında, tablet bilgisayar, cep telefonu v.s. gibi hediyelerimizin maddi değeri 10 bin TL’yi geçiyor diye konuştu.

HADİS DENDİĞİ ZAMAN NE ANLIYORUZ?

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları olarak düzenlenen organizasyonların bir anket araştırmasıyla ortaya çıktığına dikkat çeken Kara, ANAR şirketine 12 ilde 2 bin 200 kişi üzerinde bir anket çalışması yaptırıldı. Bu araştırmaya göre toplumun büyük çoğunluğunu oluşturan gençlerin “hadis” denildiği zaman peygamber (s.a.v) efendimizin sözlerinin olduğunu bilmediği sadece küçük bir yüzdenin bunu bildiği ortaya çıkmıştır. Yüzde 99´u Müslüman olan bir ülkede hadislerin sadece din adamlarımız tarafından değil herkesin anlayabileceğini göstermek istiyoruz. Sınavlarda her kategori için belirli konuların okunmasını ve ne anladığını yazmasını isteyeceğiz. Asla ezber veya teknik sorular olmayacak dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2015, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER