Başkan Uysal, Ankara ziyaretini değerlendirdi

Ankara ziyaretini değerlendirerek, Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi veren Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal, Bölge Milletvekili Prof Dr Ercan Candan ile birlikte çeşitli Bakanlıklara ziyaretler gerçekleştirdiklerini dile getirerek Ereğli’ye yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi aldıklarını belirtti.

Başkan Uysal, Ankara ziyaretini değerlendirdi

Ankara ziyaretini değerlendirerek, Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi veren Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal, Bölge Milletvekili Prof Dr Ercan Candan ile birlikte çeşitli Bakanlıklara ziyaretler gerçekleştirdiklerini dile getirerek Ereğli’ye yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi aldıklarını belirtti.

Başkanlık makamında düzenlediği basın toplantısında İlçede görev yapan gazetecilerle bir araya gelen Başkan Uysal, Bölge Milletvekili Prof Dr Ercan Candan ile Ereğli’ye yapılacak olan yatırımları takip etmek için Ankara’da çeşitli bakanlıklara ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, Ereğli’de çok güzel çalışmalarımız olacak, Bölge Milletvekilimiz Prof Dr Ercan Candan İlçeye hizmet gelmesi için canla başla çalışıyor” dedi.

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Uysal, Bir gazetecinin En son Belediye’de düzenlenen ve Ereğli’de görev yapan Sivil Toplum kuruluşu başkanları ile bir araya gelindiğini Sadece Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Yaşar Tetiker ’in bu toplantıda neden olmadığı sorusu üzerine “biz davet ettik ama o bir başkasını göndermiş” dedi.

Basın toplantına Ankara ziyaretini değerlendirerek başlayan Başkan Uysal şunları söyledi;

“Geçtiğimiz hafta içi Bölge Milletvekilimiz Prof Dr Ercan Candan ile birlikte Ankara’da ziyaretlerde bulunduk, Gençlik ve Spor Bakanlığının Kdz. Ereğli’ye kazandırılması gereken bir spor kompleksi projeleri var. Birde gençlik merkezi projelerimiz var. Bu projelerimizi takip etmek ve hangi aşamada olduklarını öğrenmek için Bakan Yardımcımız Metin beyle görüşmeler yaptık, ardından Milli Savunma Bakanlığına giderek Bakan Yardımcımızla görüştük, Bizlerin onlardan istekleri vardı. Halkın taleplerini ilettik kendilerine, Sayın Bakan yardımcımız bizlere bu konuda destek oldu. Bizde bilgilerimizi paylaştık,Daha sonra Milli Emlak Genel Müdürlüğüne gittik daha sonra İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne gittik bilindiği üzer sayın milletvekilimiz Kdz Ereğli’ye bir hükümet konağı kazandırılması konusunda büyük çalışmalar içerisinde ödeneğini çıkarttırdı.Emniyet binasının da yapılması için çalışmalara başlattık ve çalışmalar bitti “dedi.

KARAYOLLARI VE DSİ MÜDÜRLERİMİZLE GÖRÜŞTÜK

Bu çalışmalar yapılırken diğer yönden Ereğli’de karayolları probleminin de çözüldüğünü’ de sözlerine ekleyen Başkan Uysal konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Yollar belli bir noktaya geldi. üst geçitler ve yolarımız konusunda karayolları Bölge Müdürümüzle görüştük, daha sonra DSİ Bölge müdürümüzle görüştük, Çünkü mahallerimize gittiğimizde Ereğlimiz de Devlet Su İşlerini (DSİ) ilgilendiren sıkıntılarımız vardı. Bu sıkıntılarımızı Milletvekillerimizle birlikte paylaştık, ve bölge müdürleri de bu konuda önümüzdeki haftalarda bölgemize tekrar gelerek neler yapabiliriz konusunda çalışmalara başlayacağız, Diğer yandan diğer bölge Milletvekillerimizi ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunduk, ve bölgemize hizmet getirmek için canla başla çalışıyoruz “dedi.

Toplantı sonunda Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Uysal, Ereğli’ye Üniversite Kampüsü olacaksa En ideal yerin Eski Devlet Hastanesi yeri olduğunu ve buna kimsenin itiraz etmemesi gerektiğini dile getirdi.

BEN OLMAZSAM OLMAZ ZİHNİYETİNE KARŞIYIM

Son olarak, Bir gazetecinin En son Belediye’de düzenlenen ve Ereğli’de görev yapan Sivil Toplum kuruluşu Başkanları ile bir araya gelindiğini Sadece Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Yaşar Tetiker ’in bu toplantıda neden olmadığı sorusu üzerine ise Başkan Uysal Şu şekilde cevaplandırdı;

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Yaşar Tetiker’ i toplantıya çağırdık, fakat kendisi gelmeyerek başka birini görevlendirmiş ama bu şekilde olmaması gerekiyordu. Ben şu zihniyete karşıyım “Ben olmazsam dava zarar görür, ben olmazsam yürür” bu kibirliktir, Bunun bir tek açıklaması vardır bu kibirdir. Belediye Başkanlığı Sivil Toplum Kuruluşu başkanlarını topladı. Bir Başkan bir başkasını görevlendirip görev veremez, görevini başkasına aktaramaz, sadece şunu yapabilirdi. Ben katılamıyorum diyebilirdi.”şeklinde cevaplandırdı.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER