Başkan Uysal, kadına şiddete ‘Hayır’ dedi

Başkan Uysal, kadına şiddete ‘Hayır’ dedi

Başkan Uysal, kadına şiddete ‘Hayır’ dedi


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılmasıİçin Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününde Kdz.Ereğli Belediye BaşkanıHüseyin Uysal, mücadeleye destek vererek, ‘Kadına şiddete hayır’ dedi.

‘25 Kasım Kadına YönelikŞiddetle Mücadele Günü’ kapsamında ilçe sokaklarında kadınlara çiçek dağıtanBelediye Başkanı Hüseyin Uysal, kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşıolduklarını belirtti.

Başkan Hüseyin Uysal,beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları, bazı daire müdürleri ile etkinlikleridüzenleyen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeliyle birlikte şehirmerkezindeki cadde ve sokakları dolaşarak, kadınlara beyaz karanfil dağıttı.

Kadına yönelik şiddetkonusunda halkın bilinçlenmesi gerektiğini söyleyen Başkan Uysal, kadındayanışmasının önemine değinerek; “Biz, şiddetin her türlüsüne hayır diyoruz.Kadına şiddet konusunda hepimiz duyarlı olmalıyız. Kadın annedir, anneannedir,kadın teyzedir, kadın haladır. Kadın abladır, kardeştir. Hepimiz bu gerçeğeuygun hareket etmeliyiz. Kadınlarına sahip çıkmayan, onlara değer vermeyipşiddete maruz bırakan kişiler, en değerli varlıklarımız olan annelerimizinmanevi değerlerini yok saymış olmaktadırlar. Kadınlarımıza sahip çıkmamızgerektiğini bir kez daha hatırlamamız ve unutmamamızı temenni ediyorum” dedi.

Karşılarında beyaz karanfilile Başkan Hüseyin Uysal’ı gören kadınlar, şiddetle mücadele konusunda verdiğidestekten dolayı teşekkür ederek; “Başkanım, bu mücadeleye öncülük etmenizbizleri sevindirdi. İyi dilekleriniz için teşekkür ediyoruz” dediler.

Kdz. Ereğli Belediyesindeçalışan bayan personeller ise sabah işe geldiklerinde masalarında beyazkaranfil ile karşılandı.

 



 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2016, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER