Çakır,Ereğli’nin diğer eksik kalan hizmetlerini tamamlamak için koşturacağız

Çakır,Ereğli’nin diğer eksik kalan hizmetlerini tamamlamak için koşturacağız

Çakır,Ereğli’nin diğer eksik kalan hizmetlerini tamamlamak için koşturacağız

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, yapımı tamamlanan binasında hizmete başlayan Vergi Dairesi’ne ziyarette bulundu. Çakır, ziyarette ilçede çalışmaları devam eden Hükümet Konağı, Üniversite Kampüsü, Butik Hastaneler, ulaşım altyapısı gibi kamu yatırımları hakkında da bilgi verdi.

Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli Vergi Dairesi’nin yeni binasında hizmet vermeye başlaması dolayısıyla, Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce’ye ziyarette bulundu. Çakır’a ziyarette AK Parti İlçe ve belde yöneticileri de eşlik etti.Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce yaptığı açıklamada Çakır ve AK Partililere binanın yapımı sürecinde gösterdikleri gayretlerden ötürü tek tek teşekkür ettiğini söyledi.Gövce, “Ereğli halkına yakışır bir bina olduğunu düşünüyoruz, daha iyilerine layık olduklarına da inanıyoruz. İnşallah burada daha mükemmel kamu hizmeti sunma fırsatı bulacağız, Tüm Ereğli halkına hayırlı olsun” diye konuştu.AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da yeni binanın Ereğli Halkına, Ereğli vergi dairesi çalışanlarına hayırlı olmasını dilediğini belirterek şunları söyledi:“Ereğli’nin gecikmiş hizmetlerinden birini daha vatandaşın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Nihayetinde Ereğli bunu çok daha erken bulmalıydı ama böyle oldu. Başta yerin hazırlanmasında milletvekilimiz Fazlı Erdoğan, ondan sonraki milletvekilimiz Ercan Candan’a dek herkese Ereğli Halkı adına teşekkür ediyorum.Gerçekten Vergi dairesinde çalışanların fiziki ortamı daha iyi şartlarda hizmet vermeleri, halkın da hizmet alması bizi son derece mutlu olmuştur. Bundan sonra Ereğli’nin diğer eksik k alan hizmetlerini tamamlamak için koşturacağız, sizlere de yeni binada hizmette başarılar diliyoruz.Çakır, açılış için şu anda belli olan bir şey olmadığını, belki ileride konsept bir açılış düşünülebileceğini söyledi.

“HÜKÜMET KONAĞI İŞİ UZUN SÜRMEZ”

Çakır, ziyarette ilçede devam eden kamu yatırımlarına ilişkin verdiği bilgide, Hükümet Konağı’nin yeni binasının yapımı ile ilgili sürecin ilerlediğini söyledi. Çakır, “Hükümet Konağı konusunda çalışmalar devam ediyor. İlerleyen zamanlarda netlik kazanacak. Bunun dışında okuldur, adliyedir vergi dairesidir hepsini çözdük. Hükümet konağını da Ereğli Emniyet Müdürlüğü ile birlikte Ereğli’ye yakışan bir hale getireceğiz. Çok uzun süreceğini zannetmiyorum. Bu sıralar bununla ilgili bir açıklama yaparız” dedi.

BUTİK HASTANELER NE OLACAK?

Bu yıl içinde inşa edileceği açıklanan Butik hastaneler konusunda arazi devri sürecinin bakanlıkta olduğunu vurgulayan Çakır şöyle devam etti:

“Kırmacı’daki Butik Hastane bakanlığa onaya gitti. Gençlik Merkezi’nden aldığımız yerin sağlık bakanlığına devri ile ilgili yazı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ulaştı. Onaylandıktan sonra otomatikman devri Sağlık Bakanlığı’na yapılacak. Ondan sonra da buradaki Butik Hastane hemen ihale edilmek suretiyle, önce 2016 bütçesinden Kırmacı’daki, sonra 2017 bütçesinden Elmatepe’deki butik hastane yapılacak. Kısa sürede de tamamlanacağı kanaatindeyiz. Çünkü tek katlı, bin metrekare. Çok zaman alacağını sanmıyorum. Vatandaşın hizmetine sunmak istiyoruz.”

“KIŞ ŞARTLARINDA HASTANEYE GÜVENİLİR BİR YOLDAN ULAŞILACAK”

Çakır, ulaşım altyapısı konusunda ise şu bilgileri verdi:

“Ereğli Zonguldak Yolu, Ereğli Devrek yolunda çalışmalar son sürat devam ediyor. Ereğli Devrek yolunu bir an önce Çaylıoğlu’na kadar bitirmeyi planlıyoruz. Ereğli Zonguldak yolundaki hastane köprülü kavşağı yaklaşık bir ay içinde hizmete girmiş olacak. Kış şartlarında vatandaşlarımızın hastaneye ulaşımı çok daha kaliteli, çok daha güvenilir bir yolla sağlanmış olacak. Ereğli Zonguldak yolunda Üçköy ve Bayat tarafında iki hemzemin geçit yapıyoruz. O bölgenin ciddi sıkıntısıydı, yıllardır bizden talep ediliyordu.”

“AMAÇ 2017-18 EĞİTİM YILINDA TEKLİ ÖĞRETİM”

İlçede ilk ve orta dereceli okullarda ikili öğretimin sona ermesi olduğunu vurgulayan Çakır şunları söyledi:

“Anlatacağımız çok daha fazla şeyler var. Yazıcılar’daki okulun temeli atıldı. Orhan Oğuz’un temeli atıldı devam ediyor. Bir an önce, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Ereğli’yi tekli öğretime geçirmeye çalışıyoruz. Üniversiteyle ilgili zannedersem bayramdan sonra, bir hafta onbeş gün içinde yıkım ihalesine çıkılacak. Binalar yıkıldıktan sonra, yeni yapım ihalesinin yapılmasıyla, o binaları Ereğli’ye süratli bir şekilde kazandırmak istiyoruz. Ereğli için çok önemli bir proje.”

Çakır ve partililer Vergi Dairesi Müdürü Gövce ile güncel konularda bir süre sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2016, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER