Çay,İstiklal Marşımız ülkemizin her köşesinde yankılanmaktadır

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İstiklal marşımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çay,İstiklal Marşımız ülkemizin her köşesinde yankılanmaktadır

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İstiklal marşımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaymakam Çay yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Üç kıtada şanlı zaferlerle fetihler yapmış, 6,5 asır adaletiyle ayakta durmuş olan Osmanlı İmparatorluğu, girdiği 1. Dünya Harbi’nden yenik çıkmıştır. Tarihi şanla şerefle yazılı Türk Milleti Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Anadolu yarımadasında “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası ile hareket ederek İstiklal Savaşı’ndan galip çıkmıştır. Bu zafere yakışacak ömür boyu unutulmayacak bir marşa ihtiyaç duyulmuştur.Şanlı bayrağımızın ve kahraman Türk Milletinin simgesi olacak milli bir marş yazılması için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir yarışma açılmış ve Mehmet Akif Ersoy “Milli Marş para ile yazılmaz” diyerek kazanırsa ödülünü kahraman orduya vereceği şartı ile yarışmaya katılmıştır. Türk milletinin zaferini, yüceliğini ve bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla anlatan istiklal marşımız, yarışmaya katılan 724 şiir arasından seçilerek Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöven tarafından TBMM de okundu. Bütün milletvekillerince büyük bir coşku ve heyecan içerisinde iki defa ayakta dinlenen İstiklal Marşı 12 Mart 1921 de TBMM tarafından milli marşımız olarak kabul edilmiştir.Uğruna her türlü fedakarlığı gösterdiğimiz bağımsızlık ruhumuzun özünü taşıyan vatan sevgimizin en manidar ifadesi olan İstiklal Marşımız ülkemizin her köşesinde yankılanmaktadır. Bu vesileyle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nde kabulünün 94. yıldönümünü kutluyor, milli şairimiz,Mehmet Akif Ersoy ‘u ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile bütün şehitlerimizi saygıyla ve şükranla anıyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER