Demirtaş AK Parti ve MHP´yi eleştirdi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi CHP ilçe teşkilatında partinin Zonguldak 2. Sıra adayı Ünal Demirtaş ile Buket Müftüoğlu basın toplantısı düzenledi.

Demirtaş AK Parti ve MHP´yi eleştirdi
Zonguldak’ın Ereğli ilçesi CHP ilçe teşkilatında partinin Zonguldak 2. Sıra adayı Ünal Demirtaş ile Buket Müftüoğlu basın toplantısı düzenledi. CHP 2. Sıra milletvekili adayı Ünal Demirtaş, hakkında işçi davaları üzerinden yalan haber yaptığını iddia etiği gazeteciler hakkında yasal haklarını kullanacağını söyledi.
CHP Zonguldak Milletvekili 2.sıra Adayı Ünal Demirtaş ile 5. Sıra Adayı Buket Müftüoğlu partisinin Ereğli teşkilatı binasında bazın toplantısı düzenledi. Toplantının açılışında konuşan CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal 7 Haziran seçimlerini birilerinin içine sindiremediğini söyledi. Partisinin 5. Sıra milletvekili adayı Buket Müftüoğlu’nun 1 Kasım seçimlerine renk katacağını dile getiren Kartal, kendisinin 2007 yılında da 5. Sıradan aday olduğunu ifade etti.

MÜFTÜOĞLU, KIRSALDA ÇALIŞACAK
CHP’nin başarısı için aday olduğunu belirten CHP Zonguldak 5. Sıra Milletvekili Adayı Buket Müftüoğlu, konuşmasında MHP’yi eleştirdi. MHP’yi “şuuru olmayan”, “doğru çizgisi olmayan” parti olarak niteleyen Müftüoğlu “Adında bir milliyetçi olan partinin oyları yükselmiştir. Aynı şey bizim ilçemiz içinde geçerlidir” dedi. Seçim boyunca kırsal bölgelerde çalışmak istediğini anlatan Müftüoğlu, Ereğli’nin 84, Alaplı’nın da 52 köyünde 30 gün boyunca günde 7-8 köy dolaşarak partisine destek isteyeceğini belirtti. Müftüoğlu konuşmasında “Son gittiğim köyde geceleri bir evde uyumak istiyorum. Sabah kahvaltıyı orada yapmak istiyorum. İnsanların en mahrem ve en masum alanlarında onlarla samimiyetimi ve sevgimi paylaşmak istiyorum. Bütün hedefim geçen seçimde kıl payı kaçırdığımız 3. Vekilliği almak. MHP’ye bu güzelim Karadeniz sahilinde kaptırdığımız oyları geri almak” diye konuştu.

DEMİRTAŞ, KOALİSYON İÇİN MHP’Yİ SUÇLADI
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ise Müftüoğlu’nun aksine basın toplantısında sert ifadeler kullandı. Toplantıda önce MHP’ye ve AK Parti’ye eleştirilerde bulunan Demirtaş daha sonra ise hakkında davasını aldığı ve mağdur ettiği iddiası ile hakkında haberler yazan gazetecilere dava açacağını söyledi. 7 Haziran seçimleri sonrası CHP’nin pozitif bir politik izlediğini belirten Demirtaş “Türkiye’yi hükumetsiz bırakmamak için her türlü çalışmayı yaptık. Ancak, MHP’nin ‘alayına da karşıyız’ anlayışı yüzünden yüzde 60’lık muhalefet bloğunun hükumet kurma olanağı kalmadı. Türkiye’nin 5 temel sorununu çözecek bir koalisyon kurulması için biz gerekenleri yaptık. Bu süreçte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli’ye Başbakan olmasını bile teklif etmiş ancak bu teklif kaba bir üslup ile Bahçeli tarafından reddedilmiştir. Yine maalesef MHP’nin meclis başkanlığı seçiminde fiilen AKP’nin adayına destek vermesi ile AK Parti´nin öz güveni artmış ve Cumhurbaşkanı Türkiye’yi tekrar seçime götürmüştür” dedi.
Kamuoyu araştırma şirketlerinin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun olumlu, yapıcı ve uzlaşmacı siyaset izlemesi nedeniyle CHP’nin oylarını yüzde 28-30 bandında gösterdiğini ifade eden Demirtaş, yapılan anketlerle 1 Kasım seçimlerinden de tek başına bir iktidarın çıkmayacağının görüldüğünü söyledi. Demirtaş CHP’nin oylarının Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta da artırdığını ve 3. Milletvekilini alacaklarını iddia etti.

DEMİRTAŞ HAKKINDA HABER YAPAN GAZETECİLERİ HEDEF ALDI
Hakkında haber yapan bazı gazetecileri ‘Ahlak yoksunu’ olarak niteleyen Demirtaş, davalarını takip ettiği işçileri mağdur ettiğine yönelik hakkında haber yapan gazeteciler için yasal yollara başvuracağını ifade etti. Demirtaş konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Aday olduğum günden bu yana bazı ahlak yoksunu kişiler tarafından kendi küçük menfaatleri için çamur at izi kalsın mantığı ile gerçek dışı yalan haberler yapılarak şahsıma iftiralar atılmıştır. Kasaba siyasetçisi zihniyetlim olan bu kişiler özellikle benim 2011 seçimlerinde ilçe başkanlığımızın talebi ile davalarını üstlendiğim Kandilli’de ki tekstil işçilerini avukatlık ücreti için icraya verdiğimi ve bu şekilde onları mağdur ettiğimi yazarak şahsıma iftira atmışlardır. Seçim sürecinde basın toplantısı yaparak işçilerin haklarını savunduğumuzu, işçileri icraya vermediğimi, tam tersine işçilerin haklarını alabilmeleri için 41 bin TL masraf yaptığımı, davaları sonuna kadar takip ettiğimi ve tamamını kazandığımızı AK Parti´nin çarpık hukuk düzeni nedeniyle icra ile kısmın aleyhe sonuçlandığını, icra ile ilgili davanın yargıtay da olduğunu, açık hukuk ihlali olduğunu ve kararların işçilerin lehine bozulacağını ifade etmiştim. Seçimlerin ardından Yargıtay kararları işçi arkadaşlarımızın lehine bozdu. İşte burada 21 tane bozma kararı var. Kapı gibi bozma kararı var. İşveren avukatı sadece üç işçinin maaşından kesinti yaptırmış, bozma kararı sonrası o arkadaşlarımızın kesintileri durmuş ve kesintilerin iadesi için hukuki süreç devam etmektedir. İki işçi ise ısrarla bu ödemeleri yapmayın dememize rağmen, başka avukatlara danışarak bu paraların tamını yatırmışlardır. İki işçinin ödenen paraların geri iadesi için yasal süreç devam etmektedir. Bu şekilde benim aleyhime yalan haberler yaparak şahsıma iftira atan kişiler seçim döneminde beni kamuoyunda küçük düşürerek mağdur etmişlerdir. Beni mağdur eden bu ahlak yoksunlarına karşı yasal haklarımı kullanacağım. Maalesef ahlak yoksunu bu kişiler zaman zaman şahsıma halen daha iftira atmaktadırlar. Kulaklarıma geliyor bu iftiralar. Ayrıca seçimin hemen ardından avukatlık mesleğimden ayrıldığımı, vergi kaydımı sildirdiğimi kamuoyunun bilmesini istiyorum. Yine son zamanlarda malum ahlak yoksunu kişiler tarafından tersane işçileri ile ilgili yine yalan haberler yapılarak şahsıma iftiralar atılmıştır. Bu iftiralarla ilgili olarak ta yasal süreç avukatım tarafından başlatılmıştır. Avukatlık yaparken işçilerin haklarını nasıl sonuna kadar savunmuş isem milletvekili olduktan sonrada TBMM’den tüm Türkiye’deki işçileri ve mağdurların haklarını savunmaya devam edeceğimi ve hiç kimsenin kirli kalemleri ile şahsımı kirletemeyeceğimin bilinmesini istiyorum. Bu güne kadar açık, şeffaf, dürüst ve kirli siyasetten uzak bir çizgi izledim. Beni yakından tanıyanlar bilir. Bundan sonra açık, şeffaf, dürüst ve kirli siyasetten uzak bir siyaset izleyeceğim.”
Demirtaş toplantı sonrası tersane işçileri ile ilgili haberi yapan yerel gazete sahibi ile tartıştı. Yerel gazete sahibi Nebahat Erbindal yaptığı haberin arkasında olduğunu, haberde işçilerin ifadelerine yer verdiğini belirterek Demirtaş’tan haberin yalan olduğunu ispatlamasını istedi. Tartışma nedeniyle basın toplantısı sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2015, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER