Emekli promosyonu devletten

Emekli promosyonu devletten

Emekli promosyonu devletten

Emeklilerin beklediği promosyon ödemeleri içinbankalarla yürütülen pazarlık çalışmalarında sona gelindi. Kamu bankalarınınmasada kaldığı görüşmelerde bin 700 şubeli Ziraat Bankası ile yılbaşına kadarprotokol imzalanması bekleniyor.

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği promosyonçalışması tamamlandı. Bankalarla aylardır yürütülen pazarlıkların sonundapromosyon masasında kamu bankaları kaldı. Daha cazip teklifte bulunan özelbankalar ilçelerde şubesi olmadığı, emeklilerin aylık almakta zorlanacağıdikkate alınarak elendi. Promosyon pazarlığında gözler bin 700 şubesi, 24 binpersoneli ile Türkiyenin en ücra bölgelerinde bile hizmet veren ZiraatBankasına çevrildi.

BaşbakanBinali Yıldırımın vereceği talimatla Ziraat Bankası ile yılbaşına kadarprotokolün imzalanması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı MehmetMüezzinoğlu, Biraz daha cazip veren özel bankalarımız var. Ancak sadeceil merkezlerinde şubeleri var. Biz emeklimizin tıkır tıkır aylığını alacağınıbir sistem istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Son hamleyi Başbakanımızabırakacağız dedi. Bakanlığın yaptığı çalışmaya göre ödemelerde tabanfiyat formülü uygulanacak. Önerilen 500 lira asgari tutar olacak, aylıkdilimlere göre yukarı çekilebilecek. Emekli aylığı ve sistemde kalma süresinegöre kademeli olarak promosyon ödemesi yapılacak.

GÖZLER BAŞBAKANDA

Bakan Müezzinoğlu, bilek güreşini Başbakan Binali Yıldırıma teslimedeceklerini belirterek, bu yılın sonuna kadar sonuçlandırmayı ümit ettiklerinisöyledi. Emeklilerin kazanımı anlamında ideal çözümü üretebilmek içingörüşmelerin devam ettiğini anlatan Müezzinoğlu, Emeklilere promosyonunkarara bağlanması Başbakanımızın bankalara vereceği talimata bağlı. Bankalar,bu düzeyde bir sonuca kendi yetkileri kapsamında imza atmayı kabul etmiyor.Başbakanın, hükümetin talimatı gerekiyor dedi.

11 MİLYON EMEKLİYİ İLGİLENDİREN PROTOKOL

Bakan Soylu zamanında yapılan pazarlıklarda, bütün emekliler için 0-500,500-1000, 1000-2000 arası ve 2 bin lira üstü alanlar olmak üzere kademelendirmeyapıldı. Emeklilere promosyon verilmesine ilişkin protokol ise geçen yılDenizbankla imzalandı. SGK ve Denizbank arasında imzalanan protokole göre,emekli aylıklarını üç yıl bu bankadan almayı kabul eden vatandaşlara bir defayamahsus olmak üzere 300 lira promosyon veriliyor. Anlaşma sağlanmasının ardındanilgili banka üç yıl için belirlenen rakamda emekliye ödemede bulunacak. İki yada 3 yıllık periyotlarla ödeme yapılacak.

NİYE ÖZEL BANKALAR DEĞİL?

Önceki Çalışma Bakanı Süleyman Soylunun bankalarla yaptığı görüşmelerianımsatan Müezzinoğlu şunları söyledi: Biraz daha cazip promosyon verenözel bankalar var. Ancak bunların sadece il merkezlerinde şubeleri var.Emekliler aylıklarını nasıl alacak? O zaman emeklimize hakkını kazandırdık diyemeyiz.Her boyutuyla değerlendiriyoruz. Emeklimizin aylığını tıkır tıkır alacağı birsistem olmalı.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2016, 06:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER