İLK GAZETECİ, ANILDI

İLK GAZETECİ, ANILDI
gundemeregli.com- Bülent Ecevit Üniversitesi´nde Zonguldak´ın İlk gazetecisi ve ilk matbaacısı Tahir Karauğuz´un adı verilen salon ile kişisel eşyalarının yer aldığı sergi açılışı gerçekleşti.
Bülent Ecevit Üniversitesi´nin eski konferans salonuna adı verilen Zonguldak´ın ilk gazetecisi ve matbaacısı Tahir Karauğuz´un adı verilmişti. Salonun yeniden açılışı ve kişisel eşyalarının yer aldığı sergi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine, Tahir Karauğuz´un oğlu Doğu Karaoğuz, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör yardımcıları Prof. Dr. M. Haluk Güven ve Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, Eski sporculardan Can Polat Pamay, Atatürk İlkeleri ve İnkilâp Tarihi Bölümü Okt. Yücel Namal, dekanlar, öğretim üyeleri, idari personeli ve gazeteciler katıldı. Törende konuşan Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, gazeteciliğin saygın mesleklerden olduğunu hatırlatarak, Tahir Karauğuz´un ise mesleğe saygınlık kazandıran kişilerden biri olduğunu ifade etti. Sav , Tahir Karauğuz, duruşu ile yaptığı işlerle mesleğimizde gerçekten örnek insanlar arasına girdi. Mesleğimize saygınlık kazandıran bir isim oldu diyerek,ZKÜ Rektörü Özer´e teşekkür etti.
BEÜ Rektörü Özer ise, &[#]8220;Karaelmas&[#]8221; ismini ilk kullanan kişi ünvanı da bulunan Tahir Karauğuz&[#]8217;un Türkiye açısından da milli mücadele yıllarının yılmayan bir kalemi olduğunu da hatırlattı. Özer, &[#]8221;Biz Üniversite olarak Tahir KARAUĞUZ&[#]8217;un üniversitemizin bir köşesinde mutlaka isminin yaşamasını istedik. 12 Ocak 2012&[#]8217;de senato kararı alarak bu konferans salonuna Tahir Karauğuz Konferans Salonu ismini verdik. Daha Sonra Doğu Bey, Tahir Bey&[#]8217;in eserlerini bizimle paylaşma önerisi getirdi ve ortaya böyle bir köşe çıktı&[#]8221; diye konuştu.
Ardından söz alan Doğu Karauğuz ise babası için &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ı çok seven ve burada 1922-1962 yılları arasında geçirdiği 40 yıl içerisinde birçok ilklere imza atan biriydi&[#]8221; diye konuştu. Karauğuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
&[#]8216;Zonguldak&[#]8217;ın yetiştirdiği ünlü şair Rüştü Onur için şair Behçet NECATİGİL&[#]8217;in şöyle bir dörtlüğü vardır; &[#]8220;Bir şair yetişti Zonguldak&[#]8217;ta adı Rüştü ONUR&[#]8217;du, bilseydi hatırlanacağını, ölümünden sonra, memnun olurdu.&[#]8217; Tahir KARAUĞUZ da bilseydi Zonguldak&[#]8217;ta bir konferans Salonuna kendi isminin verileceğini, memnun olurdu&[#]8221;
Rektör Özer, Doğu Karaoğuz&[#]8217;a plaket ve teşekkür belgesi verirken, Can Polat Pamay´da Karauğuz´a, kendisinin idarecilik yaptığı dönemdeki diploma, sağlık raporu gibi okul arşivlerinde bulunan resmi belgeleri teslim etti. Yapılan açılışın ardından Karauğuz´un kişisel eşyaları sergilendiği salon gezildi.

| | | | | |
Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2012, 06:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER