Mahallelinin Hastane isyanı

Mahallelinin Hastane isyanı

Mahallelinin Hastane isyanı

 

Kdz. Ereğli İlçesinde, Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ninÖmerli Mahallesi’ne taşınmasının ardından ‘Hastane’ sıkıntısı yaşayanSüleymanlar Mahallesi halkı yetkililere çağrıda bulunarak bölgeye daha öncesözü verilen hastanenin biran evvel faaliyete geçirilmesini istediler.

2014 yılında Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinin ÖmerliMahallesine taşınmasının ardından bölgede ‘Hastane ve Sağlık Ocağı’bulunmadığını, yaşlısından gencine herkesin sıkıntı yaşadığını belirten mahallehalkı, ‘Butik Hastanenin’ bir an önce sözü verilen yere yapılması konusundayetkililere seslendi.


Süleymanlar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Soyarslan konu ileilgili yaptığı açıklamada, hastane konusunu yetkililerle görüşüldüğünü fakat buzamana kadar herhangi bir gelişme yaşanmadığını belirterek, burada Hastane veSağlık Ocağının olmamasından dolayı vatandaşların sorun yaşadığını söyledi.

Bölgeye yapılması düşünülen ‘Butik Hastane’ yerininmahkemelik olduğunu belirten Soyarslan yaptığı açıklamada şunları söyledi; ‘’Enson aşamada bize ‘Butik hastane’ yapılacağı söylendi. Ben bu konu ile ilgili AkParti Ereğli İlçe Başkanımız Fatih Bey (Fatih Çakır ) ile görüştüm. Görüşmeneticesinde Hastane yerinin mahkemelik olduğunu ve Başka bir yere yapılacağınıöğrendim. Fakat şuana kadar herhangi bir gelişme ve yapılan bir şey de yok’’diye konuştu. 

HALKIMIZ BU KONUDAN DOLAYI ÇOK MAĞDUR

Mahallelerinde çoğu vatandaşın emekli olduğunu hastaneyegelip gitmekte sorunlar yaşadığını belirten Soyarslan; ‘’ Örneğin ailece 2 kişiEreğli Devlet Hastanesi yada Merkezdeki özel hastanelerden birine gitmek istese, 2 liradan gidiş gelişi 8 liraya geliyor bu halkımızı çok mağdur etmektedir,bir de onun yanında doktorun iğne verdiğini düşünürseniz, malumunuz iğneyieczaneler yapmadığı için kişi hastane gitmek zorunda kalıyor. Bu vatandaştayalnız başına hastaneye gittiği zaman 2 araba değiştiriyor dönüşte de 2 arabadeğiştiriyor böylelikle yani 4 araba parası daha vermiş oluyor bunun yanındaiğnenin sabah akşam yapıldığını düşünürseniz bu külfet daha da artmış olacak’, Halkımızbu konudan dolayı çok mağdur durumda. Biz bu konuyu çeşitli zamanlarda gerekliyerlere söylememize rağmen şuana kadar herhangi bir sonuç alamadık.Yetkililerden bu işin üzerine biraz eğilip halkımıza yardımcı olmaları ricaediyorum’’ dedi.


VATANDAŞIN BİRİNE ARABA ÇARPARSA BUNUN SORUMLUSU KİMOLACAK?

Yeni adliye binasının olduğu bölgede, vergi dairesininde gelmesiyle birlikte yol daralma olduğunu araçların yan yana geçmektezorlandığını ifade eden Soylarslan; ‘’Mahallemizdeki diğer bir sorun ise; yeniadliye binamız ve yeni vergi dairesi binamız buraya geldi fakat aradaki yol çokdar oldu, yani 2 araba yan yana geçemez oldu, arabaları kaldırıma çıkıp parkediyorlar, burada bir park sorunumuz oldu. Etrafta bu kadar boş alanlar varkenburalar neden yapılmıyor merak ediyorum. Bize yapılacağına dair söz verdiler,yapılacak dediler ama şuanda herhangi bir çalışma yok. Vatandaş arabalarkaldırıma park ettiği içi yolda yürümek zorunda, mağdur durumlardalar. Oradavatandaşın birine araba çarparsa bunun sorumlusu kim olacak bilmiyorum.’’


EĞİTİM BÖLGESİNDE SÜRÜCÜ KURSU ARAÇLARI TEHLİKE SAÇIYOR

‘’Bu bölgeyi okullar bölgesi, eğitim bölgesi ilanedildi. Bu eğitim bölgesini içinde de sürücü kursu araçları çalışmaktadır. Okuldağıldığında bu araçlar, bu araçlara yola çıktığında yol çok kalabalık oluyor,bir de acemi sürücüler bunun içine eklenince tehlike kaçınılmaz oluyor.Yetkililerden bu konuya eğilmelerini rica ediyorum.” dedi.




Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2016, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER