Öğrenciler, Örnek bir meclisi izledi

Kdz. Ereğli Belediyesi Aralık ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonunda Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemde yer alan maddeler görüşüldü

Öğrenciler, Örnek bir meclisi izledi

Kdz. Ereğli Belediyesi Aralık ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonunda Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemde yer alan maddeler görüşüldü. Başkan Hüseyin Uysal,  3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tüm engelli vatandaşların Engelliler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi;
“Bugün çok kalabalık bir meclis yapıyoruz, bugün burada küçük kardeşlerimiz yarınlarımız burada, bundan dolayı’ da son derece mutluyuz. Aslında hepimiz her an engelli adayıyız, engelli olabaliriz, hayatın bizlere bir dahaki dönemlerde ne sunacağını bilmiyoruz. Bundan dolayı da bugüne hassasiyetli davranıyoruz. Bizler Kdz. Ereğli Belediyesi olarak her adımlarımızda bundan sonra engelli vatandaşlarımızı’ da düşünerek atıyoruz. Biliyorsunuz Kdz. Ereğli belediyesini engelli vatandaşlarımızın gireceği şekilde düzenledik ve daha dün gibi kulaklarımda, sanıyorum 17 Kasım’dı Engelliler Derneği Başkanımız İsmail Şentürk, ziyaretimde aynen şunu söyledi; ´´İlk defa bir belediye başkanının makamına çıkabiliyorum çok mutluyum bundan dolayı teşekkür ediyorum.´´ dedi.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI DÜŞÜNEREK TEN HAREKET EDECEĞİZ”

Tabi bu burada kalmayacak, bundan sonra her yerde, sinema salonlarında, AVM’ lerde, yollarımızda, caddelerimizde her yerde engelli vatandaşlarımızı düşünerek ten hareket edeceklerdir. Bunların kolayca yaşam alanları olacağı, yeni alanlar üreteceğiz,

“ÇOCUK GÖZÜYLE ŞEHRİMİZİ TANIMAMIZ LAZIM”

Geçtiğimiz yıl çocuk meclisini kurduk, gençlerimiz için genç meclisi kurduk, Bunlardan çıkacak yeni fikirlerde şehrimizi daha güzel yaşanabilir hale sokmak için adımlar attık, çünkü çocuklarımızı anlamamız lazım, çocukların mutlu olacağı, ailelerin mutlu olacağı gençlerimizin mutlu olacağı bir ilçe olmak istiyoruz bundan dolayı da o arkadaşlarımıza da geldiklerinden dolayı teşekkür ederim, çünkü bizler şunu dinledik, çocuk gözüyle şehrimizi tanımamız lazım, onlarında katkı vereceğini umut ediyorum, çocuklarımız kaç ayda bir toplanacaklarını kendileri karar verecekler, ne istediklerini kendileri karar verecekler,  bizler çocuklarımızın ayakta duran özgüvenli yarınlara hazır, hem ilçemizi hem şehrimizi, Ülkemizin dünya sorunlarını bilmeleri açısından özgüvenli gençler olmasını istiyoruz. Konuşabilen, derdini anlatabilen, gençlik olmasını diliyorum, bu konuda adımlarımızı attık zaten.

“ÖZEL ÇİLEK HALK OTOBÜSLERİNE TEŞEKKÜR”

Ben buradan Çilek Özel Halk otobüslerine teşekkür ediyorum, bilindiği üzere Çilek halk otobüslerini yerinden kaldıracak, o arkadaşlarda kongreyi uzattılar, destek verdiler, haklısınız başkanım dediler. Onlara da buradan teşekkür ediyorum, Bundan sonrada ring olacak, eğer o mekânlarda araçlar  olursa şehir  karmaşa ve stres yaratıyor, oysa insanın içini rahatlatan, bir yer olması lazım, her yerde araba görmek insanın ruhunu ferahlatmıyor bundan dolayı da tekrar teşekkür ediyorum, yakında yeni projeler hayata geçecek o projeleri’ de zamanı gelince paylaşacağım sizlerle.

“ELELE ÇALIŞMAYI UMUT EDİYORUM”

Engelli vatandaşlarımızın tekrar Dünya Engelliler gününü kutluyorum, Bu vesile ile şehrimizden başlayarak tüm Dünyada Engelleri aşmak için değil engellerle kaldırmak için el ele çalışmayı umut ediyorum, Bütün engelleri kaldıralım diyorum.

Konuşmaların ardından yoklamaya geçilmeden önce, öğrencilerin örnek bir meclis toplantısı izleyeceklerini belirten Uysal, Öğrencilerin Ereğli’nin nasıl yönetildiğini nasıl kararlar alındığını, görecekler bu çocuklarımızın hatıralarında kalacak.
Öğrencilerin meclise katılmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal öğrencilerden çıkacak yeni fikirlerle şehrin daha yaşanabilir bir hale geleceğini ve ayakları üzerine basan bir nesil yaratmanın çabası içinde olduklarını da ifade ederek “Bizler çocuklarımızın ayakta duran, özgüvenli, yarınlara hazır, ilçemizi ve şehrimizi, ülkemiz ve dünya sorunlarını bilen gençler olmasını istiyoruz” dedi.

“BAŞKAN UYSAL’DAN ROZET”

Diğer yandan Ereğli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak projesi ile ilk kez bir ilçede hayata geçirilen Çocuk Meclisi, Karadeniz Ereğli’de uygulanmaya başlandı. İlçedeki 42 ilk, orta ve lise öğrencileri arasından seçilen temsilciler, ilk kez bir meclise katıldı. AK Partili Meclis üyesi Yusuf Kalay’ın yakasından çıkarttığı meclis rozeti, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Tuana Alara Yalınkılıç takıldı. 

“O MADDE MECLİSTEN GEÇTİ”

9 gündem maddesine ilave 4 maddenin ele alındığı Meclis Toplansı’ nın ilk oturumunda, görüşülen 5 madde ilgili komisyonlara havale edildi. ‘Karadeniz Ereğli Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Yönetmeliğinde düzenleme yapılmasının görüşülmesi” gündem maddesi ise komisyona havale edildi.
Kendiside engelli olan Meclis Üyesi Nazım Erdoğan, 3 Aralık Engelliler Günü olması nedeniylede, maddenin sevk edilmeyerek mecliste görüşülmesini önerdi. Kabul gören öneri sonrası ilgili madde oy çokluğu ile meclisten geçirildi. Buna göre, kanunla da belirtilen ve 65 yaş üstü engelli vatandaşlar ile engelli vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanma hakları meclisten de geçilmiş oldu.
Çilek Halk Otobüsü Kooperatifi’nin bundan sonrası alacağı tavır ise merak konusu oldu.
Mecliste görüşülecek diğer gündem maddelerinin ise 4 Aralık Perşembe (Yarın) gününe ertelendi.


Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2014, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER