Ölüm yolu” trafiğe kapandı

“Ölüm Yolu” diye tabir edilen yol, yapılan çalışmalar nedeniyle 5 Eylül tarihine kadar günde 7 saat kapalı kalacak,

Ölüm yolu” trafiğe kapandı
Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Türkali ile Göbü köyü arasında “Ölüm Yolu” diye tabir edilen yol, yapılan çalışmalar nedeniyle 5 Eylül tarihine kadar günde 7 saat kapalı kalıyor.

Kilimli ilçesine bağlı Türkali ile Göbü köyü arasında “Ölüm Yolu” olarak bilinen karayolu, yaklaşık 26 gün önce başlatılan yol çalışmalarından dolayı bugün itibarı ile sabah 8.30 ile 12.00, öğlen 13.00 ile 16.30 saatleri arasında, 7 saat trafiğe kapatılıyor. 

Kazaların sık sık yaşanması sonrasında araçların dahi yol vermekte sıkıntı çektiği karayolunda özel bir şirket tarafından sürdürülen çalışmaların, 3 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi hedefleniyor. Yol genişletme çalışmalarından sonra denize uçurum olan taraflara da bariyer yapılacağı kaydedildi.



“VATANDAŞLARIMIZI RAHATA KAVUŞTURACAĞIZ”


Çalışmaları yakından takip eden formen Şemsettin Büber, “Biz yolu en kısa zamanda genişleteceğiz. Bizim burada 6 metre yüksekliğinde istinat duvarlarımız var. En kısa zamanda vatandaşlarımızı rahata kavuşturacağız. Burayı 2-3 ay gibi kısa sürede bitireceğiz. Buralarda korkuluklar olacak. Girişten menfeze kadar olacak. Oradaki yere kadar bariyerler yapılacak. Şu anda 2 makine ile başladık. İleride makineleri de artıracağız. Duvarcılarımız gelecek. O şekilde çalışacağız” dedi.



ŞOFÖRLERİN ÖLÜM İLE BURUN BURUNA GELDİĞİ YOLDA DÜZENLEME

Uzun yıllardan bu yana Türkali ile Göbü köyü arasında kalan ve araçların yoğun olarak geçtiği bu karayolunda bu zamana kadar Karadeniz’e çok sayıda araç uçtu ve yaşanan kazalar sonucu bazı ailelerin evlerine de ateş düştü. Bir aracın karşıdan gelen araca yol veremediği karayolunda bundan yaklaşık 1 sene önce Muslu beldesi yakınlarında Filyos-Zonguldak arası yolcu taşımacılığı yapan bir otobüsün frenin patlaması sonucu 2 kişi ölmüş, 36 kişi yaralanmıştı.



KAZALARIN YAŞANMASI SONUCU EYLEMLER YAPILDI

Türkali ve Filyos beldelerinde ikamet eden vatandaşlar geçen sene meydana gelen ölümlü kazaların ardından yol kapatma eylemi yapmış, bundan kısa bir süre sonra da yol çalışmaları başlatılmıştı. 

Öte yandan Kilimli ilçesine bağlı Türkali köyünde 26 gün önce başlatılan yol genişletme çalışmalarında yüksek kısımlarda kalan ağaçlar söküldü. Vatandaşların ise çalışan iş makinelerinin arkasından tehlikeye aldırış etmeden ağaç parçalarını toplayarak evlerine götürdüğü gözlendi. 

Karayolunda yapılan yol genişletme çalışmalarının 5 Eylül tarihine kadar devam edeceği ve yolun belirli saat aralıkları çerçevesinde trafiğe kapatıldığı belirtilirken, il ve ilçe olmak üzere köylerde de vatandaşlara duyurular yapıldı.
Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER