‘Sevgi çiçekleri’, tanımadığı yaşıtlarına yiyecek gönderdi

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, ülke sınırı dışında yaşanan iç savaştan kaçarak Osmaniye’de kurulan mülteci çadırlarına yerleşen Türkmen, Suriye’li ve Arap sığınmacılara gönderilmek üzere yaklaşık 200 çuval yiyecek ve kışlık giyecek toplandığı bildirildi.

‘Sevgi çiçekleri’, tanımadığı yaşıtlarına yiyecek gönderdi
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, ülke sınırı dışında yaşanan iç savaştan kaçarak Osmaniye’de kurulan mülteci çadırlarına yerleşen Türkmen, Suriye’li ve Arap sığınmacılara gönderilmek üzere yaklaşık 200 çuval yiyecek ve kışlık giyecek toplandığı bildirildi. Kampanyayı düzenleyen Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, yaptığı açıklamada, bir hafta süren kampanyanın sonuna gelindiği söyledi.Toplanan çuvallar dolusu yardımların, Osmaniye’de ki çadır kentten sorumlu Türkmen Nadir Tavil tarafından karşılanıp burada bulunanlara dağıtılacağını ifade eden Şertürk, Ereğli’deki diğer sivil toplum kuruluşlarına da çağrıda bulundu. Şentürk, şunları söyledi:
 
‘SÜPER GÜǒ GÖNDERMESİ!!
 
“Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği olarak, sivil toplum kuruluşu olmamız bilinciyle bir adım attık. Toplanan yardımlar arasında başta çocuk gereksinimleri olmak üzere kadın ve erkek kışlık giyecekler var. Komşularımız adına Ereğli halkına teşekkür ediyorum. Dünya’da, bir takım ülkeler, kendilerine ‘süper güç’ deseler de, süper millet bu coğrafyada yaşıyor. Biz, oradaki soydaş ve dindaşlarımıza, ağırlıklı battaniye ve kışlık giysiler gönderiyoruz. Ereğli’deki diğer sivil toplum kuruluşlarına konuya duyarlılık göstermelerini bekliyoruz. Onlardan, birkaç ay sonra, yine çocuk bezi ve maması öncelikli olmak üzere yazlık giysiler göndermelerini bekliyoruz.” Şentürk, toplanan 200 çuval yardımın, bunları taşıyacak araç temini yapıldıktan sonra ilçeden gönderileceğini de sözlerine ekledi.
 
‘SEVGİ ÇİÇEKLERİ’, TANIMADIĞI YAŞITLARINA YİYECEK GÖNDERDİ
 
Öte yandan, adı alınamayan bir eğitim kurumunda ki ‘sevgi çiçekleri çocukları’ adı verilen 4 ve 5 yaşlarındaki yaklaşık 20 kişilik öğrenci gurubu, yanlarında bulundurdukları ‘hazır’ yiyecekleri, kampanyanın yapıldığı Abdi İpekçi Sergi Salonu’na getirdiler. Yardımlarını görevliye teslim eden öğrenciler, ‘bunlar, Suriye’deki kardeşlerimize’ dediler.
Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2016, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER