Utku Koleji Büyük Önder’i andı

Kdz. Ereğli İlçesi Özel Utku Anadolu Lisesi tarafından, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 77.Ölüm yıl dönümü dolayısıyla program gerçekleştirildiği bildirildi.

Utku Koleji Büyük Önder’i andı

Kdz. Ereğli İlçesi Özel Utku Anadolu Lisesi tarafından, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 77.Ölüm yıl dönümü dolayısıyla program gerçekleştirildiği bildirildi. Utku Koleji Spor salonunda saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan programda; Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin, sundukları vals ve dans gösterilerinin yanı sıra “Onu Özlüyoruz” isimli söz korosu’nun büyük beğeni topladığı belirtildi.

Özel Utku Anadolu Lisesi Okul Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.” sözünü, yaşamı boyunca düstur edinen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul Limanına demirleyen İtilaf Devletleri donanmalarını gördüğünde; “Geldikleri gibi giderler!” diyerekTürk Milletinin esareti asla kabul etmeyeceğini dile getirmiştir. Atatürk, işgale uğrayan bölgelerdeki yerel silahlı direnişi, vatanın kurtuluşu için ulusal ölçekte bir araya getirmeye muvaffak olmuş, bağımsızlığın ancak milletin azim ve kararlılığı ile mümkün olacağına inanmıştır. Atatürk:“Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare, cumhuriyet idaresidir.” diyerek bağımsızlık mücadelesini, cumhuriyetin ilanı ile taçlandırmış ve Türk Milletine hedef olarak “muasır medeniyet seviyesini” göstermiştir. Günümüzde yaşanan gelişmeler, Atatürk’ün en büyük eseri ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine sahip çıkmamız gerektiğini, demokrasinin ve hukuk devletinin önemini bir defa daha ortaya koymuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Özel Utku Anadolu Lisesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz”

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER