Vatandaş isyan etti; Banyo yapacak su bulamıyoruz

Kdz. Ereğli İlçesine bağlı Abdi köyü halkı susuzluğa isyan etti. Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Abdi köyü sakinleri, susuzluğa isyan etti.

Vatandaş  isyan etti; Banyo yapacak su bulamıyoruz
 
Kdz. Ereğli İlçesine bağlı Abdi köyü halkı susuzluğa isyan etti. Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Abdi köyü sakinleri, susuzluğa isyan etti. Her yıl olduğu gibi bu yılda susuzluk çeken ve Bu durumun artık son bulmasını isteyen köy halkı yetkililere seslendi. Pat-patlarla civar köylerden su taşımak zorunda kalan vatandaşlar bu soruna çözüm bulunamadığı takdirde eylem yapacaklarını belirttiler. Abdi Köyü sakinlerinden Serkan Uysal isimli vatandaş yetkililerin bir an önce bu soruna el atması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Abdi köyünde her yaz olduğu gibi yine susuzluk başladı. Pat-Patlarda civar köylere suya gidiyoruz. 1 ton suyu 2 seferde getiriyoruz. Yetkililere sesleniyoruz 1 ton suyun maliyeti 10 TL’yi geçiyor. Bu susuzluk nedeniyle bazen kavgalar oluyor. Kaçıncı yüz yıldayız, Yetkilileri göreve çağıyoruz. Bazen banyo yapacak su bulamıyoruz camilerimizde abdest alacak su bulamıyoruz, okulumuzda çocuklarımız tuvaletlerde su bulamıyor” sözleri ile tepkisini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2015, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER