Vietnamlı eşin en acı hatırası

Diyarbakır’da PKK terör örgütü tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Tansu Aydın, memleketi Zonguldak’ta son yolculuğuna uğurlandı.

Vietnamlı eşin en acı hatırası

Diyarbakır’da PKK terör örgütü tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Tansu Aydın, memleketi Zonguldak’ta son yolculuğuna uğurlandı. Eşinin mezarını okşayıp seven Vietnamlı Vu Yhuy Tuanvi Aydın; eline bulaşan toprağı temizlemesi için görevli polislerin verdiği mendili kabul etmedi.
Diyarbakır’da şehit düşen polis memuru Tansu Aydın’ın baba ocağında gün boyu taziyeler sürdü. 24 Temmuz Cuma günü İkindi namazının ardından Hz. Ali Camii’nde kılınan cenaze namazıyla birlikte şehit polisin tabutu Asri Mezarlık’taki şehitliğe getirildi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin de bulunduğu şehitlikte, Vietnamlı eş Vu Yhuy Tuanvi Aydın tabutun açıldığı sırada eşinin yüzünü görmek istedi. Üç el saygı atışının da yapıldığı defin işlemi sırasında Vu Yhuy Tuanvi Aydın eşinin mezarına kendi elleriyle toprak attı.
Defin işleminin ardından eşinin mezarı başına gelen Vu Yhuy Tuanvi Aydın; bir süre eşinin mezarını okşadı. Islak toprakla elleri çamurlanan Vu Yhuy Tuanvi Aydın; görevli bayan polis memurlarının mendille temizleme talebini ise geri çevirdi. Başını sallayarak ellerini temizlemek istemediğini söyleyen Vu Yhuy Tuanvi Aydın; elini yumruk yaparak şehitlikten ayrıldı.
Şehidin defin işlemleri ise dualarla son buldu. Şehit Tansu Aydın’ın annesi Ulviye Aydın ve Vietnamlı eşi Vu Yhuy Tuanvi Aydın’a Türk Bayrağı verildi.
İlk eşinden bir çocuk sahibi olan Aydın’ın ilk eşinden boşandığı, boşanma işlemlerinin ardından geçtiğimiz Mayıs ayında, internet üzerinden tanıştığı Vu Yhuy Tuanvi Aydın ile evlendiği öğrenildi.
Vu Yhuy Tuanvi Aydın ise şehit eşinden geriye kalanları yanından bir an olsun ayırmadı.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2015, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER