YÜZLERCE METRE DERİNLİKTE YILBAŞI EĞLENCESİ

Zonguldak´ta maden işçileri, yılbaşını yerin yüzlerce metre altında geçirdi.

YÜZLERCE METRE DERİNLİKTE YILBAŞI EĞLENCESİ

Zonguldak´ta maden işçileri, yılbaşını yerin yüzlerce metre altında geçirdi. Yeni yıla ailelerinden uzakta giren işçiler, söyledikleri türkülerle duygu dolu anlar yaşadı.

Birçok yerde çeşitli yılbaşı eğlencelerinin aksine taşkömürünü çıkartmak için yerin metrelerce altında çalışan maden işçileri, saatler 23.59´u gösterdiğinde mola verdi. 10´dan geriye sayarak birbirlerinin yeni yılını kutlayan madenciler, aldıkları pasta ile eğlenceli dakikalar yaşadı. Söyledikleri madenci türküsüyle özdeşleşen işçiler, ailelerinden uzakta geçirdikleri yeni yıla ise türkü söyleyerek girdi.

Maden ocağında çalışan işçiler, 2011 yılını hayırlısıyla geride bıraktık. Allah 2012 yılına herkesin hayırlı uğurlu getirmesini temenni ediyorum. Ailemden uzakta yılbaşı geçirmek de zor bir şey. Gün gelince kavuşacağız inşallah. Ara sıra meslektaşlarımızla yeraltında türkü söylüyoruz. 2011 yılı geride kaldı. Bu gece 2012 yılına girmiş bulunuyoruz. Hepimize sağlıklı mutlu kazasız belasız bir yıl geçirmenizi diliyorum. Memleketimize dünyaya hayırlı olsun dediler.

Maden ocağında çalışan Maden Yüksek Mühendisi Levent Yağcı, Son derece sağlıklı, mutlu, kazasız belasız bir madencilik yılı diliyorum. Biz bu yörenin halkı tüm bu madenlerde elimizi taşın altına koyup, kafamızı miğfer yapıp kömür çıkartmaya çalışıyoruz. Biz yeraltında yıllar boyu çalışmanın zevki içerisindeyiz. Yeraltında çalışabilmek bizi mutlu ediyor. Sonuçta biz burada düzgün bir şekilde çalışarak alın terimizle ailemize ekmek kazanıyoruz şeklinde konuştu.

İşçiler, 2012´nin hayırlar getirmesini dileyerek işlerinin başına döndüler.



Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2012, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER