Düzce'ye su yatırımları devam ediyor...

Düzce'ye su yatırımları devam ediyor

Düzce'ye su yatırımları devam ediyor...

DÜZCE(İHA) – Devlet Su İşlerinin Düzcede su yatırımları devam ediyor. Akçakoca ilçesinde yapılan baraj ile yıllık 5,05 milyon metreküp içme suyu sağlanacak.
DSİ Genel Müdürü Murat Acu Düzcede önemli yatırımlar yaptıklarını işaret etti. Acu son 15 yılda baraj, isale hattı inşa ettiklerini 26 derenin ıslahını tamamladıklarını bildirerek Tamamladığımız Akçakoca Barajı İçmesuyu İsale Hattı Akçakoca ilçesine yıllık 5,05 milyon m3 içmesuyu sağlanacaktır. Akçakoca Barajı ile Akçakoca ilçesinin 2043 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacı karşılanacaktır. Akçakoca Barajı İçme suyu Arıtma Tesisinin yapımı devam ediyor. Akçakoca Altunçay Barajı ile Çilimli Yenivakıf Barajının yapımı devam ediyor. Tamamladığımız 26 adet dere ıslahı ile Düzce şehir merkezi, 61 meskun mahal ve 42 bin 600 dekar arazi taşkınlardan koruduk. 8 adet dere ıslah çalışmasının yapımı devam ediyor dedi.

Gelişim projeleri devam ediyor
Batı Karadeniz Bölgesi için Batı Karadeniz Gelişim Projesini hayata geçirildiğini belirten Genel Müdür Acu, ‘Proje Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak illerini kapsamaktadır. Batı Karadeniz Bölgesine 2019 yılı sonuna kadar 12 milyar 521 milyon TLlik yatırım ile su alanında; 501 adet tesis yapılacak. Bu proje kapsamında Düzcede hak ettiği hizmetleri alacaktır. Düzceye 2003-2019 yılları arasında yapılan ve yapılacak tesisler 4 adet içme suyu tesisi, 3 adet baraj ve gölet, 2 adet sulama tesisi, 34 adet dere ıslahı, 12 adet HES olmak üzere toplam 55 tesis açılacaktır ifadelerinde bulundu.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2017, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER