Utku Kolejinde seçim heyecanı yaşandı

Kdz. Ereğli Özel Utku kolejinde ilkokul, ortaokul ve lise bölümlerinde Okul Meclis Başkanlığı ve Başkan Yardımcılığı seçimi heyecanı yaşandı.

Utku Kolejinde seçim heyecanı yaşandı


HaberMerkezi-Kdz. Ereğli Özel Utku Kolejinde ilkokul, ortaokul ve lise bölümlerinde okul meclis başkanlığı ve başkan yardımcılığı seçimi heyecanı yaşandı.

Özel Utku Kolejinde yapılan okul meclis başkanlığı ve başkan yardımcılığı seçimlerinde öğrenciler kıyasıya yarıştı. Aylar öncesinden seçim için hazırlanan öğrenciler astıkları afişlerle siyasetçilere adeta taş çıkarttı, okul yönetiminin önemle üzerine durduğu öğrencilerde yerleşik demokrasi kültürünün oluşturulması ve oy kullanma alışkanlığının kazandırılması amacıyla önem verdiği seçimlerde öğrenciler demokratik bir ortamda oylarını kullanarak okul meclis başkanını ve başkan yardımcılarını belirlediler.

Son derece demokratik bir ortamda gerçekleştirilen seçimler sonrasında açıklamalarda bulunan Özel Utku Koleji Eğitim Kurumları Müdürü Hülya Çataklı şunları kaydetti;“Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması ve seçme seçilme oy kullanma alışkanlığının kazandırılması amacıyla ilkokul, ortaokul ve lisemizde okul meclis başkanlığı ve başkan yardımcılığı seçimi yapılmıştır. İlkokul ve ortaokul rehber öğretmenimiz M. Filiz Sertcan ve sandık kurulu üyeleri yönetiminde son derece demokratik bir ortamda gerçekleştirilen seçimde 5A sınıfından Yağmur Adaşbay, 5B sınıfından İpek Şahin, 5C Sınıfından Begüm Baydan, 6A sınıfından Eren Konak, 6B sınıfından Fehmi Eren Karaarslan, 6C sınıfından Melis Yorulmaz, 7A sınıfından Melih Akgün, 7B sınıfından Said Bora Özdamar, 7C sınıfından Ege KOÇ ve 8C sınıfından Ege Hanlıoğlu Başkanlık; 2A sınıfından Ceren Akkaya, 2B sınıfından Hasan Yiğit Oğuzhan, 2C sınıfından Deniz Ela Ertuğrul, 3A sınıfından Alperen Balcı, 3B sınıfından Şinasi Ata Bozkurt, 3C sınıfından Ahmet Yorulmaz ve 4B sınıfından Çağan Erdal, 4C sınıfından Gamze Akdeniz ve 4D sınıfından Enes Burak Yılmaz Başkan Yardımcılığı için adaylıklarını koymuşlardır. Oy verme işleminin tamamlanmasından sonra yapılan sayımın sonuçlarına göre Fehmi Eren Karaarslan Okul Meclis Başkanı, Deniz Ela Ertuğrul Okul Meclis Başkan Yardımcısı seçilmiştir.

Lise Rehber Öğretmenimiz Betül Karalı Hamarat ve sandık kurulu üyeleri yönetiminde gerçekleştirilen seçimlerde ise 12 C sınıfından Batuhan Cakcak Özel Utku Anadolu Lisesi Öğrenci Meclis Başkanı seçilmiştir. Öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz”dedi.

Seçim öncesi görüşlerini aldığımız 12 C sınıfından Özel Utku Anadolu Lisesi Öğrencisi Meclis Başkanı seçilen Batuhan Cakcak, Özel Utku Kolejini büyük bir aile ve ikinci evi olarak gördüğünü ve burayı daha güzel eğitim ve sosyal bir kurum haline getirmeyi istediğini söyledi.


Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER