KONSEY DESTEK İSTEDİ

KONSEY DESTEK İSTEDİ

 

            Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Başkanı Nalan Köseoğlu Selvi ve bazı konsey yöneticileri, Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ı makamında ziyaret ettiler.

  6 Ocak Cuma günü saat 13.45&[#]8217;te gerçekleştirilen ziyarette, müracaat süresi 31 Ocak 2012 tarihinde sona erecek olan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı&[#]8217;nın Sosyal Kalkınma Projesi kapsamında Karadeniz Ereğli Kent Konseyi tarafından hazırlanacak bir proje için Belediye Başkanı Posbıyık&[#]8217;tan destek istendi.

 

 

            MANAY, PROJE İLE İLGİLİ AYRINTILI BİLGİLER VERDİ

            Gerçekleştirilen ziyarette proje hakkında Başkan Posbıyık&[#]8217;a ayrıntılı bilgi veren Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Sanayi, Ticaret ve Avrupa Birliği (AB) Araştırma Grubu Başkanı Aysel Manay, kısa adı BAKKA olan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilen bu projeye Karadeniz Ereğli Kent Konseyi olarak katılmayı arzu ettiklerini ifade ederek, bu güne kadar, üzerinde durdukları bu proje için iki kez toplandıklarını ve proje kapsamında neler yapılması gerektiği konusunda da konsey yöneticileri ile sürekli temas içerisinde olduklarını belirtti. Yaptıkları bu görüşmelerin sonunda da ortak bir noktada uzlaştıklarını ifade eden Aysel Manay, hazırlanan proje kapsamında belirledikleri hedef kitlenin özürlü vatandaşlarla kadınlar olduğunu söyledi. Bu projenin gerçekleştirilebilmesi için de sağlam bir altyapı oluşturmaları gerektiğinin altını çizen Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Sanayi, Ticaret ve AB Araştırma Grubu Başkanı Aysel Manay sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

 

            &[#]8220;BELEDİYE&[#]8217;DEN DESTEK İSTEMEYE GELDİK.&[#]8221;

            &[#]8220;Engelli vatandaşlarımız söz konusu olduğunda, elbette bugüne kadar ulaşılabilen engelli vatandaşlarımız kadar ulaşılamayanların da bu projeye dahil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yeni bir çalışmayı ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu projenin hayata geçirilebilmesi için ilk etapta Belen Mahallesi&[#]8217;nde bulunan ve atıl durumda olan bir ilköğretim okulunun uygun olduğunu düşündük. Bu okulda gerekli çalışmaları yapabilmemiz için Karadeniz Ereğli Belediyesi&[#]8217;nden nasıl destek alabiliriz, konusunu değerlendirmek için bu ziyareti gerçekleştirdik. Söz konusu okul, küçük bir onarımla engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla yararlanabilecekleri bir duruma getirilebilir. Okulun dört dönüme yakın bir yeşil alana sahip olması da önemli bir avantaj. İlk etapta bu projede engelli vatandaşlarımıza ve kadınlarımıza çilek yetiştiriciliği hakkında eğitim verilebilir. Bunun sonrasında hangi çalışmaların yapılabileceği konusunda da fikir yürütmeye başladık. Okulun hemen yanında köy ekmeği yapılabilecek bir fırın var. Köy ekmeği yapımını değerlendirebiliriz. Belediye hudutları içerisinde olduğu için ulaşımı da kolay. Bu çalışmalarımız için de belediyeden destek istemeye geldik&[#]8230;&[#]8221;  
&[#]8220;SORUMLULUK DÜŞERSE YERİNE GETİRMEYE HAZIRIZ.&[#]8221;

            Manay&[#]8217;ın konuşmasını dikkatle dinleyen Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da yaptığı konuşmada, her ne kadar Belen Mahallesi belediye hudutları içerisinde olsa da konsey tarafından belirlenen okulda bu projenin gerçekleştirilebilmesi için kaymakamlık makamına müracaat edilmesi gerektiğinin altını çizerek, makamın oluru halinde de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü&[#]8217;ne ait olan bu ilköğretim okulunun Kent Konseyi&[#]8217;nin projesi için verilebileceğini söyledi. Bu prosedür yerine getirildikten sonra Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak üzerlerine düşen ne varsa yerine getirmeye ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Belediye Başkanı Posbıyık, BAKKA&[#]8217;nın Sosyal Kalkınma Projesi kapsamında hazırlanacak bu önemli çalışma için konsey yöneticilerini tebrik etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2012, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER