ZONGULDAK´IN GURURU

Türkiye Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası Kayseri´de devam ediyor.

ZONGULDAK´IN GURURU
Türkiye Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası Kayseri´de devam ediyor. Antrenörü ile gülle atma konusunda girdiği iddiayı kaybederek hiç düşünmediği boksa başlamak durumunda kalan İrem Civan, bugünlerde güzel başarılar elde ediyor.
Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi´ndeki şampiyonada en dikkat çeken isimlerden birisi Zonguldak´tan final mücadelesi veren İrem Civan´dı. Civan, 15 yaşında antrenörü ile girdiği iddiayı kaybettiği için boksa başladı. Kendisini hiç bu branşta düşünmeyen ancak iddiayı kaybettiği için boksa başlamak durumunda kalan Civan, Türkiye ve Avrupa şampiyonluklarında birçok önemli derece elde etti. Uzun bir sakatlık döneminin ardından 5 ay ringlerden uzak kalan 18 yaşındaki Civan, eski performansını tekrar kazanarak
Kayseri´de yapılan boks şampiyonasına katıldı.
Civan, 69 kilogramda karşılaştığı Iğdırlı rakibi Tuğba Tokuş´u mağlup ederek adını finale yazdırmasını bildi. Almış olduğu galibiyet sonrasında sevinci gözlerinden okunan Civan, maç sonrasında büyük sevinç yaşarken centilmenliğiyle de salonda bulunan spor severler tarafından takdir ile karşılandı.
Rakibini mağlup eden Civan, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada ´´Benim için zor bir maçtı. Sakatlığım yüzünden yaklaşık 5 aydır ringlerden uzak kaldım. Buna rağmen rakibim ile 4 rauntluk zorlu bir maça çıktım. Almış olduğum galibiyetten dolayı çok mutluyum. İnanıyorum ki finale kalarak şampiyonluklarıma bir yenisini daha eklemek istiyorum´´ dedi.
Daha önce atletizmle uğraştığını belirten Civan, Antrenörümle antrenman yaptığım yerde iddiaya girdik. Antrenörüm benden daha fazla gülle attığı için beni geçti ve ben boksa başladım. Kısa zamanda büyük başarılar elde ettim. Avrupa üçüncülüğüm var. Hedefim şimdi İtalya´da yapılcak olan Üniversiteliler arasında Dünya Şapiyonasın da şampiyon olmak. Çünkü okulu bitirdikten sonra herkes gibi bende bir kariyere ulaşmak istiyorum. Bunun için üniversiteliler arasında derece yapmak zorundayım. Şu an ki en büyük
hedefim o. Ondan sonra da 2016 olimpiyatlarına hazırlanacağım´´ şeklinde konuştu.
İrem´in başarısında büyük pay sahibi olan antrenörü İshak Tiryaki ise İrem´in Avrupa şampiyonasında omzundan sakatlandığından dolayı yaklaşık 4-5 aydır idman yapamıyor. İrem´in bugün çok iyi maç çıkarttığını düşünüyorum. Yarın daha iyi olacak diye konuştu.
İrem´in henüz rakiplerine hiç yenilmediğini söyleyen Tiryaki, İrem Avrupa 3.´sü oldu ama yarı final maçında omuzu çıktı. Rakibi karşısında önde olmasına rağmen müsabakada omuzu çıktı ve ringi sakatlıktan dolayı terk etmek zorunda kaldı. İrem´den gelecekte çok şey bekliyoruz. İnşallah hedeflediğimiz başarılara ulaşırız şeklinde sözlerini tamamladı.
Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2012, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER