TTK ile Ereğli Belediyesi'nden anma programı

07 Mart 2017 Salı günü Kandilli Beldesi TTK Armutçuk Müessesesi’nde gerçekleştirilecek olan ‘Maden Şehitlerini Anma Programı’nda, deprem, yangın ve arama kurtarma tatbikatı yapılacak.

TTK ile Ereğli Belediyesi'nden anma programı

Maden Şehitlerini anma programı düzenlenecek.

TTK Armutçuk Taşkurumu İşletme Müessesesi ve Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiyesi tarafından organize edilen programa, UMKE, AFAD, ERİDAK, ERDEMİR, Mahalle Afet Gönülleri Vakfı, Acil Müdahale Ekibi, Maden İşçileri Yardımlaşma Derneği, Karadeniz Ereğli Jandarma Komutanlığı gibi kuruluşlar katılacak.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile saat 14.00’te başlayacak olan programda, Maden Şehitleri için Kur’an-ı Kerim tilaveti okunacak. Ülkemizin önde gelen arama kurtarma ve afet ekipleri ile sağlık kuruluşlarının katılacağı programda, deprem ve arama kurtarma tatbikatları yapılacak.

Yapılacak olan etkinlik, plaket töreni ile sona erecek.

 

BEYAZ MELEKLER ZONGULDAK İLİNİN EN BÜYÜK TATBİKATINA KATILACAK

Maden İşçileri Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Tarafından İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesine sunulan “Beyaz Melekleri Kanatlandıralım” Projesi kabul edilmiş ve 03 Şubat 2017 tarihinde TTK Armutçuk Müessesesinde geniş katılımlı bir açılış ile Proje tanıtılmıştı.

Maden İşçileri Arama Kurtarma Timi adı altında kurulan ekibin deprem konulu eğitim seminerlerine başlanmıştı. Dernek Başkanı Muhammet Akyüz, “Projemizde eğitim konularında ortağımız olan Zonguldak AFAD İl Müdürlüğü tarafından deprem konulu seminerini yaptıklarını söylemiş ve seminerlerin devam edeceğini bildirmişti.

Proje Koordinatörü Musa Öztürk de yaptığı açıklamada, proje kapsamında eğitim seminerlerinin yanı sıra 7 Mart 2017 tarihinde TTK Armutçuk Müessesesinde gerçekleştirilecek geniş kapsamlı tatbikatta derneklerinin de görev alacağını belirtmişti.

Proje İştirakçisi Eridak ve TTK Armutçuk Müessesesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan 7 Mart Maden Şehitlerini Anma Programı ve Deprem,YangınTahliye ve Arama Kurtarma Tatbikatında Depremlerde Arama Kurtarma bölümünde Proje ortağı olan Afad Zonguldak İl Müdürlüğü ile beraber Makut (Madenci Arama Kurtarama Timi ) ortak tatbikat yapacaklarını belirten Öztürk Armutçuk Müessesesinde yapılacak tatbikatın Zonguldak İlinde yapılmış en geniş kapsamlı tatbikat olacağını ve Başta Müessese Müdürü Fazlı UNCU ve Eridak Başkanı aynı zamanda Ereğli İtfaiye Amiri Muhammet Ali Ateş’e Teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2017, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER