1’inci yıllarını mangal partisi ile kutladılar…

Ereğli’de 1 yıl önce hobicilerin bir araya gelmesi ile kurulmuştu. 1 yılda güzel işler yaptılar….

1’inci yıllarını mangal partisi ile kutladılar…

Zonguldak bölgesinde hobicilerin bir araya gelmesi ile Merkezi Kdz. Ereğli İlçesinde kurulan Zonguldak Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği kuruluşunun 1’inci yılını kutluyor.
Dernek yönetimi kuruluş yıl dönümü nedeniyle hafta sonunda Ereğli Belediyesi’nin Kestaneci Mahallesinde bulunan piknik alanında mangal partisi düzenledi.
Zonguldak ve ilçelerinde süs ve yumurta tavuğu besleyen hobicilerin eşleri ile birlikte katıldıkları piknik ve mangal partisinde hobiciler gönüllerince eğlenip kaynaştılar.
Zonguldak Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hasan Gültekin, bu piknik ve mangal partisi ile amaçlarının hobicilerin ailece birbirileri ile kaynaşmak olduğunu belirterek, bu etkinliği her yıl değişik bölgelerde düzenleyerek geleneksel hale getireceklerini söyledi ve katılanlara teşekkür etti.
Henüz 1 yıl önce kurulmalarına rağmen hobiciler arasındaki kaynaşma ve dayanışmayı sağladıklarını, zaman zaman bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunduklarını ve hayvanların sağlık sorunları başta olmak üzere yetiştirme şartları ile ilgili hobicileri bilgilendirdiklerini belirten Hasan Gültekin, dernek kurulana kadar az sayıda kişinin bireysel olarak süs veya yumurta tavuğu yetiştirdiğini ancak derneğin faaliyete geçmesi ile birlikte bu sayının her geçen gün arttığını söyledi.
Zonguldak bölgesinde süs ve yumurta tavuğu hobiciliğinin ailelere ekonomik katkı da sağladığına dikkat çeken Dernek Başkanı Hasan Gültekin, Zonguldak bölgesinde bu işi hobi olarak ancak bilinçli yapan kişilerin bulunduğunu bundan da büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Hasan Gültekin, zaman zaman hobiciler ile değişik mekanlarda bir araya gelebildiklerini ancak amaçlarının bur dernek lokali açarak üyelere hayvan sağlığı başta olmak üzere gerekirse düşük maliyetle ilaç ve yem temin etmede yardımcı olmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Zonguldak Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Yönetim Kurulu önümüzdeki günlerde de Vali, Kaymakam ve Belediyeyi ziyaret edecekler.
Derneğin düzenlediği piknik ve mangal partisine yaklaşık 100 hobici aileleri ile birlikte katıldı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2019, 19:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER