Ereğli Anadolu basınını ağırlıyor!...

Ereğli Anadolu basınını ağırlıyor!...

Ereğli Anadolu basınını ağırlıyor!...

Dr. Uysal: Bu tür etkinlikleri her zaman destekleyeceğiz…”

Mehmet Ali Dim: Ereğli’yi tüm yurda tanıtacağız…”

Günay: Belediyemizin bize tahsis ettiği Medya evi’nin temel atma törenini yarın yapacağız…”

Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği’nin organize ettiği, “Anadolu basını Kdz.Ereğli’de buluşuyor” etkinliği başladı.

Anadolu’nun çeşitli illerinden 40’ı aşkın gazetecinin katıldığı etkinliğe, “Anadolu basını güçbirliği platformu” ile Alanya Gazeteciler derneği başkanı Mehmet Ali Dim de katıldı.

Ereğli belediye Başkanı Dr. Uysal’ın aktif olarak desteklediği etkinliğin programında, belediyenin Gazeteciler Derneği’ne tahsis edeceği binanın temel atma töreni de bulunuyor.

HOŞGELDİNİZ YEMEĞİ

Etkinliğin ilk gününde, konuk gazetecilere, Gülüç Anadolu otelinde bir öğle yemeği verildi. Yemeğe Belediye Başkanı Dr.Hüseyin Uysal, Anadolu Basını Güçbirliği Platformu ve Alanya Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Ali Dim, konuk gazeteciler, dernek yöneticileri ve yerel basın mensupları katıldı.

GÜNAY MÜJDE VERDİ

Yemeğin ilk konuşmasını yapan Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay, konuklara hoşgeldiniz dedi ve belediye’nin yaptığı hizmetlerden bahsederek yıllarca yapılmayan, derneğe tahsis ettiği Medya evi için Belediye başkanı Uysal’a teşekkür etti. Medya Evi’nin cumartesi günü temelinin atılacağı müjdesini verdi.

DİM:EREĞLİ KARADENİZ’İN İNCİSİ

Daha sonra söz alan Anadolu Basını Güçbirliği Platformu ve Alanya Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Ali Dim, Ereğli’ye daha önce geldiğini, kentin modern ve demokrat bir kent olmasının kendisini etkilediğinden bahsetti.

14 Ekim’de Ankara’da yapılan TGF’nin seçimlerine de değinen Dim, büyük bir haksızlıklık yapıldığını, Ereğli Gazeteciler Derneğinin oylamaya katılmasının engellendiğini olayın yargıya intikal ettiğini en doğru kararı yargının vereceğini söyledi

Etkinlik için belediye başkanı Uysal ile Dernek başkanı Günay’a  teşekkür etti.

UYSAL: BU TÜR TOPLANTILAR GEREKLİ

Son olarak söz alan Belediye Başkanı Uysal, bu tür toplantıların önemine değindi. Uysal, “Farklı şeyler düşünebiliriz, ama nezaket kurallarını aşmamak koşuluyla her türlü fikir tartışmalıyız” şeklinde konuştu.

Uysal, Ereğli’nin çeliği,çınarı ve çileğiyle ünlü bir kent olduğunu, kentin daha da gelişmesi için kültürel etkinliklere de destek olacaklarını söyledi.

MEDYA EVİNİN TEMEL ATMA TÖRENİ BUGÜN

Belediyenin,Gazeteciler Derneği’ne tahsis ettiği Medya Evi’nin temel atma töreni bugün yapılacak. “Medya evi”, Erdemir Ofis Yolu’ndaki yapımı tamamlanan üç dernek binasının yanına inşaa edilecek.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2018, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER