Ereğli'de 19 Mayıs'ın 100'üncü yıl coşkusu!..

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kdz.Ereğli’de düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Ereğli'de 19 Mayıs'ın 100'üncü yıl coşkusu!..

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kdz.Ereğli’de düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için silah arkadaşıyla birlikte Bandırma Vapuru'yla 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmasının 100'üncü yıl dönümü, Kdz. Ereğli’de düzenlenen tören ile kutlandı.

Saat 10.00’da Gençlik Yürüyüşü ile başlayan kutlamalarda Anıt Park’a kadar protokol, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, öğretmenler ve öğrencilerden oluşan yüzlerce kişi bando eşliğinde ellerinde Türk Bayrakları ile yürüdü.

Anıt Park’ta ise ilk olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı söylendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İstiklal Savaşı’nın mihenk taşlarından biri olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 100. Yılını gurur, onur ve şerefle kutladıklarını söyledi.

Keleş,  “Kurtuluşa giden süreçte diğer mazlum milletlere de örnek teşkil eden, asil milletimizin kadın-erkek, genç-yaşlı demeden canları pahasına omuz omuza verdiği kurtuluş savaşı, onurlu mücadele sonunda zaferle sonuçlanmış, ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile bugünkü güçlü Türkiye’nin temelleri atılmıştır. Büyük Atatürk en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti’ni geleceğimizin teminatı gençlere emanet ederek onlara ne kadar güvendiğini göstermiş mili mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs gününü gençlere bayram olarak armağan etmiştir. Her şeyin hızla değiştiği bir çağda yaşıyoruz. Bu hızlı değişim içinde bilimde, sanayide, sporda, teknolojide ve sanatta gençlerin enerjilerine, heyecanlarına, arzularına ve hayallerine bu ülkenin ihtiyacı var. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye’nin değerlerine sımsıkı bağlı gençlerimizle geleceğe yürümek, bu yolda onlarla yol arkadaşlığı yapmak bizim için büyük bir gurur vesilesidir. Bizler tarihe yön vermiş muhteşem bir geleneği varisleriyiz. Semalarında ezanların çınladığı, ufuklarında al bayrağın dalgalandığı özgür, bağımsız ve güçlü bir ülke olarak milli mücadelemizin 100. Yılında yüz akımızla hep birlikte geleceğe koşalım. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu topraklar için fedakarca mücadele eden bütün kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bıraktıkları aziz emanete gençlerimizle birlikte sahip çıkacağımıza, onu iftiharla koruyup gözeteceğimize söz veriyorum.”şeklinde konuştu.

Daha sonra ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yarışmalarda şiir dalında birincilik elde eden Fen Lisesi öğrencisi Beyza Sarı eserini okudu. Tören gerçekleştirilen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

ANITA ALTERNATİF ÇELENK…

Resmi tören bittikten sonra CHP ilçe Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Atatürk Anıtı’na alternatif çelen sunuldu.

TÖRENLE GENÇLİK MERKEZİ STANDI AÇILDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası kutlamaları çerçevesinde İnönü Parkı’nda Gençlik Merkezi Standı’nın açılışı da yapıldı. Burada gençler tarafından katılımcılara çeşitli spor dallarında gösteriler yapıldı.

19 Mayıs kutlama programına CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı  Halil Posbıyık, BEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır,  CHP İlçe Başkanı Sevdekar Aras, İYİ Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, kurum ve daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2019, 18:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER