ESKİ ERDEMİR PLAJI’NIN GELECEĞİ SALI GÜNÜ GÖRÜŞÜLECEK

ESKİ ERDEMİR PLAJI’NIN GELECEĞİ SALI GÜNÜ GÖRÜŞÜLECEK

ESKİ ERDEMİR PLAJI’NIN GELECEĞİ SALI GÜNÜ GÖRÜŞÜLECEK

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) tarafından çeyrek asırdan fazla bir süredir işletilen ve sözleşmenin sona ermesinden sonra şirketin işletmeye yeniden talip olmadığını bildirdiği plaj tesislerinin geleceği Salı günü İl Genel Meclisi Encümen Toplantısı’nda bir kez daha ele alınacak.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün uhdesinde bulunan Eski Erdemir Plaj Tesisleri’ni yeniden işletmeye talip olmadıklarını belirten ERDEMR yönetiminin, bu kararlarıyla ilgili olarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne yazdıkları dilekçenin ilgili makama ulaşmasının beklendiği günümüzde, tesislerin bundan sonraki dönemde hangi kurum tarafından işletileceği merak konusu oldu.

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin işletmesine talip olduğu Eski Erdemir Plaj Tesisleri’ni bilindiği gibi Gülüç Belediyesi de istemiş, ancak tesisin kurulu bulunduğu Göktepe Mahallesi Karadeniz Ereğli Belediyesi sınırları içinde yer aldığından bu talebe olumlu yanıt verilmesinin önünde engel oluşmuştu. Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin ısrarlı talebine rağmen Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yerel idarecilerinin bu tesisi CHP’li bir belediyeye vermek istememeleri dolayısıyla da farklı seçenekler üzerinde durdukları kaydediliyor. Tesisin Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin işletmesine verilmemesi durumunda İl Özel İdare ya da Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne de devredilebileceği konuşuluyor. Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun tesisin Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin uhdesine verilmesi noktasında görüş sahibi olduğu iddia edilirken Zonguldak Valilik Makamı’nın diğer iki seçenekten biri üzerinde durduğu ifade ediliyor.

(Altan AKÇAKESE)

Gündem

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2019, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER