İKİNCİ KEZ GELDİLER...

Robert Liseliler 2.kez Ereğli’de...

İKİNCİ KEZ GELDİLER...

Türkiye’nin marka liselerinden birisi olan Özel Amerikan Robert Lisesi öğrencileri,  Atatürk Ortaokulu’nda eğitim gören kardeşleriyle Toplum Hizmeti Projesi kapsamında Akıl ve Zeka Oyunları çalışmaları sürdürmek üzere Karadeniz Ereğli’ye geldiler.

Özel Amerikan Robert Lisesi öğrencileri aynı proje kapsamında  önceki eğitim yılının yarıyıl tatilinde Atatürk Ortaokulu’nda 5 günlük bir proje yürütmüş ve Ereğli’den güzel anılarla ayrılmıştı. Proje çalışması içerisinde bulunan bazı öğrencilerinde yer aldığı Herkes İçin Eğitim Platformu 2019 Nisan ayı içerisinde Ereğli’ye tekrar gelerek Atatürk Ortaokulu kütüphanesinin açılışına destek vermişti.

“İKİNCİ KEZ GELDİLER...”

Ereğli Atatürk Ortaokulu Müdürü Alparslan Gültekin, Robert Lisesi’yle imzaladıkları topluma hizmet çalışmasının bugün 20 Ocak Pazartesi başladığını bildirdi.

Gültekin konuya ilişkin yaptığı açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verdi;

“Okulumuz ve Özel Amerikan Robert Lisesi arasında Toplum Hizmeti Projesi kapsamında Akıl ve Zeka Oyunları çalışmaları 20-25 Ocak tarihleri arasında okulumuzda yapılacak.

2023 Eğitim vizyonu çerçevesinde İl MEM tarafından yürütülen üç projeden biri olan Akıl ve Zeka Oyunları,  öğrencilere yeni düşünme stratejileri öğreterek yeni bir bakış açısı kazandırmak ve akıl oyunları ile geliştirdikleri stratejik düşünme becerilerini gerçek hayata uyarlamalarını sağlamayı amaçlıyor.

Proje için Robert Lisesi’nde eğitim gören 9-10 ve 11. sınıf öğrencilerinden  oluşan 15 kişilik grup 3 danışman öğretmenle birlikte Ereğli’ye gelerek proje uygulamasına başladı.

Okulumuzdan 60 öğrencinin faydalandığı projede, oklu muz matematik öğretmeni Ceylin Özdede de projede görev aldı.

5 gün sürecek bu proje  sonucunda okul öğrencilerimizin hem verimli bir tatil geçirerek ufuklarının açılacağına hem de misafirlerimiz şahsında ilçemizin tanıtımına hizmet edeceğimize inanıyorum.”dedi

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2020, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER