Kdz. Ereğli'de 23 Nisan törenle kutlandı

Kdz. Ereğli'de 23 Nisan törenle kutlandı

Kdz. Ereğli'de 23 Nisan törenle kutlandı

Karadeniz Ereğli’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. Yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında ilk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.  Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy’un anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

ALTERNATİF ÇELENK PROGRAMI…

Resmi törenin ardından CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği çelenkleri de anıta sunuldu.

CHP İlçe Başkanı Sevdekar Aras, burada yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde şehit düşen askerlerimize Allah’tan Rahmet dilediğini belirtti. Aras, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı.

Aras şunları kaydetti:

“Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. 23 Nisan’ın içeriğine yakışan bir demokrasiyi 99 yıl sonra bugün gerçekleştirebildik mi? Ne yumruk, ne kavga, ne şiddet hiçbir şeyin çözümü olamaz. Enerjimizi kısır çekişmeler için değil, öncü ve güçlü Türkiye için harcamalıyız. Dünyada ilk ve tek çocuk bayramını tüm dünya çocuklarıyla birlikte sevgi ve kardeşlik duyguları içinde kutlayan çocuklarımız, inanıyorum ki barış dolu bir dünyanın temellerini atacak.

23 Nisan,  Türkiye tarihinin başlangıcı ve dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye, TBMM’yi meydana getirmek için gösterdiği olağanüstü gayreti ifade eder. Bütün herkes bilmelidir ki milletin üstünde hiçbir kuvvet, makam yoktur. Tek kuvvet vardır, o da mili egemenliktir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. Ulusal egemenlik namustur, onurdur, şereftir. Ulusal egemenlik öyle bir güçtür ki onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar toz olur.”

CHP’liler ve STK temsilcileri Aras’ın konuşmasının ardından anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2019, 23:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER