TÜRKİYE’DE İLK DEFA EREĞLİ BELEDİYESİ ALDI

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nce satın alınan 3 adet iş makinesinin hizmete girişi dolayısıyla tören düzenlendi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Havalar da ısınıyor, yakın zamanda ekiplerimiz yolları, özellikle 18. Maddeden arta kalan yolları açmaya başlayacaklar ve izleri ortaya çıkacaktır. Ereğli’mize hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK DEFA EREĞLİ BELEDİYESİ ALDI

Karadeniz Ereğli Belediyesinin makine parkına dahil edilmek üzere satın alınan bir ekskavatör ve iki adet kazıcı yükleyici Loder iş makinesinin hizmete girişi dolayısıyla tören düzenlendi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eski terminal alanında bulunan otoparka düzenlenen törende  yaptığı konuşmada Ereğli’de çalışmalarının son hızla devam ettiğini söyledi.

Sessiz, sakin bir ortam olmasına rağmen, bu sakin ortamı belediye meclis üyeleri ve çalışanlarıyla nasıl yırttıklarının görüleceğini ifade eden Posbıyık şöyle konuştu:

“Eskiden olduğu gibi yapacağımız bir işi, şunu yapacağız, bunu yapacağız demiyoruz. Yeri geldiğinde olayı göstererek söylemeye çalışıyoruz. Belediyemiz fevkalade iyi bir yolda ilerliyor. Kötü bir belediye almamıza rağmen, borçlu, aynı zamanda birtakım sıkıntıları olan bir belediye almamıza rağmen, akılcı bir şekilde yoluna devam ediyor.

Aynı zamanda Ereğli’de de güzel şeyler oluyor. Sayın Kaymakamımız önderliğinde, bütün siyasi parti başkanlarıyla birlikte, Ereğli’de çok basına veya halka bilgi vermiyoruz kargaşa çıkmasın, kıskançlıklar çıkmasın diye. İlerleyen zamanda bunları hep beraber, Allah Sağlık verirse yaşayacağız.

Belediyemizin kamu hizmetlerine kesintisiz devam etmesi için üç adet yeni iş makinesi satın aldık. Özellikle 18. Maddeden dolayı yollar terk ediliyor ama paletli aracımız olmadığı için yolları açmakta zorluk çekiyoruz. O bakımdan, portföyümüze iki adet son teknoloji Alfa 8 modelkazıcı yükleyici, bir adet de HMK Ekskavatör ekledik. Üç makine aldık. Yaptığımız piyasa araştırması sonucunda Hidromek makine tercih edilmiştir. Makinelerimiz diğer markaların aynı segmentte makinelerine kıyasla çok daha fazla performansı olan m akinelerdir. HMK Paletli Ekskavatör, firmanın yurt dışı portföyünde olmasına rağmen, Türkiye’de ilk defa belediyemiz tarafından satın alınmıştır. Henüz bu makine Türkiye’de satılmadı. Biz Firmanın da yardımıyla ilk defa bu makineyi Türkiye’ye getirdik.

Makinelerin finansmanı finansal kiralama yöntemiyle yapılarak, uzun vadeli fon s ağlanmış, mevcut nakdi sermayeden tasarruf edilmiştir. Finansal kiralama yönteminin KDV ve Gelir Vergisi avantajlarından yararlanılmış, yüzde 8 olan KDV oranı, yüzde 1’e indirilmiştir. İki yıl içinde oluşacak net gelir vergisi avantajıyla yaklaşık 315 bin lira daha düşük fiyata alınmıştır. Ben Hidromek fabrikası yetkililerine özellikle şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’de ilk defa faaliyete gireceği için, onları tercih ettiğimiz için belediyemize çok büyük imkanlar s ağladılar. Kendilerine müteşekkirim, teşekkür ediyorum.

Bu makinelerimizle birlikte birtakım yol açılmadı, 18. Maddeden dolayı hala açılmadı diyen vatandaşlarımıza müjde veriyorum. Havalar da ısınıyor, yakın zamanda ekiplerimiz yolları, özellikle 18. Maddeden arta kalan yolları açmaya başlayacaklar ve izleri ortaya çıkacaktır. Ereğli’mize hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

DUALARLA HİZMETE GİRDİLER

Konuşmaların ardından Karadeniz Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı’nın yaptığı dua eşliğinde iş makineleri hizmete girdi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, iş makineleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene belediye başkan yardımcıları, birim amirleri, belediye meclisi üyeleri ve bazı muhtarlar katıldı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2020, 16:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Muhammet altınbaş
Muhammet altınbaş - 4 yıl Önce

Belediye başkanımız Halil posbıyık hakkında makam aracıyla ilgili yorum yapanlar sesleniyorum acaba başkanımız bu iş makinalarını kendisi için mi aldı

SIRADAKİ HABER