Saygı ve sevgi ile anıyoruz

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karadeniz Ereğli Şubesi’nde 9 dernek katılımıyla oluşturulan Tertip Komitesi tarafından Uğur Mumcu’yu anma programı düzenleneceği açıklandı.

Saygı ve sevgi ile anıyoruz

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karadeniz Ereğli Şubesi’nde 9 dernek katılımıyla oluşturulan Tertip Komitesi tarafından Uğur Mumcu’yu anma programı düzenleneceği açıklandı.
Komite adına açıklamayı okuyan ADD Şube Başkanı Özlem Kölemenoğlu, Uğur Mumcu’yu saygı ve özlemle andıklarını söyledi.
24 Ocak Cumartesi günü saat 13.00’da Anıt önünde olacaklarını anlatan Kölemenoğlu, anma etkinliklerinin, aynı günün akşamı da devam edeceğini belirtti.
Cumhuriyet Halk Partisi, Demokratik Sol Parti, İşci Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şubesi, Ereğli Hukukçular Derneği, Eğitim-İş Ereğli Temsilciliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ereğli Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Ereğli Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şubesi tarafından hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Kölemenoğlu, şunları aktardı:

“O’nun hayatına son verdiren karanlık güçler ve ardındaki ABD ve AB emperyalistleri, Uğur Mumcu bugün sağ olsa idi; olan bitene nasıl bir anlam verirdi diye düşünmüş olacaklar ki, yıllar öncesinden onlar için en büyük engel olacağını gördükleri Uğur Mumcu’yu ortadan kaldırmaları gerektiğini planladılar.
O’nun katillerini ülkemiz üzerinde, Ortadoğu’da plan ve projeler ortaya koyanlarda, Büyük Ortadoğu Projesi’ni hazırlayanlarda ve uygulayıcılarında aramak gerekir. Gerçek katillerinin ve ardındaki güçlerin ortaya çıkarılamaması tertip ve tezgahların büyüklüğünü göstermektedir.
Ülkede kavramlar yer değiştirmekte, suçlular davul zurna ile karşılanmakta, henüz suçlarının ne olduğu bilinmeyenler zindanlarda bekletilmektedirler.
Uğur Mumcu; yürekli bir hukukçu ve gazeteciydi. Terörün ardındaki bağlantıların üzerine korkusuzca gidiyordu. Doğru, dürüst, ilkeli gazetecilik yaparak ulusumuza gerçekleri yazmaya çalışıyordu.
Uğur Mumcu; anti-emperyalist, ulusalcı ve devrimciydi.Uğur Mumcu; işçiden, emekçiden, halktan ve dürüst çalışan sanayiciden yanaydı ve halkçı bir insandı.Uğur Mumcu; Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlıydı.Uğur Mumcu; bölücü teröre de, dinci teröre de, ırkçı teröre de karşıydı.Uğur Mumcu; ülkemizin tümlüğünden, ulusumuzun birliğinden, laik, çağdaş, demokratik düzenden yana açık ve net olarak taraftı.Uğur Mumcu, darbelere, çetelere, işkenceye, işkencecilere, insan hakları ihlallerine karşıydı.Uğur Mumcu; soygun ve sömürüye, bozuk ve çarpık ekonomik düzene, özelleştirmelere, vatan topraklarının satılmasına sonuna kadar karşıydı.
Uğur Mumcu; Nato’ya, ABD üslerine, AB ve ABD ile yapılan gizli yapılan ikili kölelik anlaşmalarına karşıydı.Uğur Mumcu; dinin ve kutsal din duygularının siyasette, ticarette kullanılmasına kesin olarak karşıydı ve bunun mücadelesini veriyordu.Uğur Mumcu’nun bedensel varlığını ortadan kaldırarak kirli ve karanlık emellerine rahatça ulaşabileceklerini sananlar, yanıldıklarını anlayacaklardır.
Çünkü, ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ulusu ve vatanı için canını hiçe sayacak yüksek karakterli Atatürk kuşağı yetişmektedir. Genlerimizin hepsi birer Atatürk’tür, birer Uğur Mumcu’dur. Birer Muammer Aksoy’dur, birer Bahriye Üçok’tur, birer Ahmet Taner Kışlalı’dır, birer Kemal Türk’lerdir, birer Gaffar Okkan’dır.

24 Ocak Cumartesi günü saat 13.00 da karanfillerimizle birlikte Anıt önünde olacağız. Uğur Mumcu’yu ölüm yıldönümünde anacağız.
Aynı gün akşam saat 18.45 de Belediye Nikah Salonunda Ereğli Hukukçular Derneğinin hazırladığı anma gecesinde olacağız.Tüm Cumhuriyet sevdalılarını, bu acıyı yüreklerinde hissedenleri bekliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER