Eser’den Tetiker’e ziyaret

Gazetemiz Önceki Sahibi Ali Suat Eser, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker ’i ziyaret etti.

Eser’den Tetiker’e ziyaret

Gazetemiz Önceki Sahibi Ali Suat Eser, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker ’i ziyaret etti.

Aynı zamanda Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Çetin Eser’in ağabeyi olan Ali Suat Eser, Başkan Tetiker’i göreve seçildikten sonra ilk kez ziyaret ettiğini ve ziyarette İş Adamı Orhan Oğuz’unda bulunmasının kendisi için sürpriz olduğunu belirterek ziyareti şu şekilde değerlendirdi;

“Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker’i göreve seçildikten sonra ilk kez ziyaret ettim. Bu ziyarette, yine uzun süre görmediğim dost insan, Orhan Oğuz ağabeyin bulunması benim için sürpriz bir tesadüf oldu.
Hoş sohbetimiz oldu. Anılardan ve bugün gelinen noktadan söz ettik. Veda ziyareti için 52 yıl sonra Kdz. Ereğli TSO’ya geldiğini vurgulayan işadamı Orhan Oğuz önceliğimiz oldu. Anılardan söz ederken, 30 yılönce bir yerel gazetenin manşetinde yer alışını anımsattım. Zonguldak’ta yayınlanan gazetenin haberinin ertesi günlerde Oğuz’un Vergi Rekortmeni olduğunun açıklandığından söz ettik.Orhan Oğuz’un tartışmalardan ve siyasi parti ortamlarından uzak durduğu çok iyi biliyordum. Bildiğim ayrı bir özellikleri de ailecek yardım sever ve eğitim dostu oluşları…
Ereğli’deki iş yaşamına nokta koyup, ailecek İstanbul’a taşınma kararı alan Oğuz ile TSO’da vedalaşmış olduk.
Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Ereğli’nin tarihi ile ilgili kitabı verdikten sonra Oğuz’dan “Ereğli’ye sık sık gelip ziyaret etmesi” sözü aldı.

TSO BAŞKANI TETİKER

10 yıl kadar önce kendisi sağlık sorunları nedeniyle Ereğli’den ayrı kaldığı dönemin öncesini ve sonrasını konuşma olanağı bulduğumuz Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, OSB’de çok zaman kaybı yaşandığını, göreve geldikten sonra çalışmalara hız kazandırdıklarını vurgulayarak “2015 OSB yılı olacak” dedi.
Bölgede geçmişte çok hatalar yapıldığını, ERDEMİR’in kurulduğu yıllarda yan sanayinin de kurulması çalışmalarına başlanması gerektiğini, ancak bunda çok geç kalınmış olduğunu belirten Tetiker, “Biz artık geçmişe takılıp kalmayacağız, önümüze bakacağız. ERDEMİR satılırken bazı koşullar konabilseydi keşke… Yapılamamış, biz bundan sonra ERDEMİR ile diyaloğu sürdürüp, birlikte yaşadığımız Ereğli’nin ekonomisine nasıl katkıda bulunuruz, sosyal durumunda nasıl rahatlama sağlayabilirizi konuşacağız. Ve bu istikamette yol almalıyız” dedi.
Bu ziyaretlerin sık sık yapılmasını isteyen Tetiker ile yeniden görüşmek umuduyla TSO’dan ayrıldık”

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER