Gülüç’te su baskınları için önlem alındı

Ereğli´ye bağlı Gülüç Beldesi’nde belediye ekipleri su kanallarını sürekli açık tutarak su baskını yaşanmasının önüne geçti.

Gülüç’te su baskınları için önlem alındı
İHA-Ereğli´ye bağlı Gülüç Beldesi’nde belediye ekipleri su kanallarını sürekli açık tutarak su baskını yaşanmasının önüne geçti. 
Gülüç Belediyesi dün gece aralıksız devam eden sağanak yağış nedeniyle su baskını yaşanmaması için önlem aldı. Su kanallarının ve rögar kapaklarını tıkayabilecek çöpleri toplayan Gülüç Belediyesi ekipleri, tıkanan kanallara da anında müdahale ederek ev ve iş yerlerini su basmasının önüne geçti. Gülüç Belediyesi ekipleri çalışmalarını sabah saatlerine kadar sürdürdü. Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, bölgede sağanak yağışın dün akşam saat 18.00 sıralarında başladığını ve gece boyunca etkili olduğunu söyledi. Sağanak yağışın su baskınlarına yol açmaması için gece boyunca çalışma yaptıklarını ifade eden Demirtaş, “Öncelikle tüm Gülüç Belediyesi personeline teşekkür ediyorum. Su baskını olmaması için dün geceden sabaha kadar hiç uyumayıp çalışma yaptılar. Bende kendileri ile birlikte çizmelerimi giyip çalışmaları bizzat takip ettim. Alınması gereken önlemleri aldık va Allah’a şükür Gülüç’te en ufak bir sorun yaşamadık. Bizim görevimiz bir felaket olmadan önce önlemini almak. Amacımız Gülüç’te ki vatandaşlarımızın evlerinde ve iş yerlerinde huzur içerisinde yaşamaları. Bunu sağladığımız içinde çok mutluyuz” dedi.
Başkan Demirtaş Ereğli ilçesinde selden zarar gören vatandaşlara da geçmiş olsun dileyerek, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.
Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 06:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER