Hastalıkta ilk başvurulan sağlık kuruluşu devlet hastaneleri oldu

Hastalıkta ilk başvurulan sağlık kuruluşu devlet hastaneleri oldu

Hastalıkta ilk başvurulan sağlık kuruluşu devlet hastaneleri oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü, yaşam Memnuniyeti Araştırması 2015 yılı sonuçlarına göre Türkiye genelinde sosyal güvencesi olan fertlerin %48,9’u devlet hastanelerini tercih ederken, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan fertler için bu oranın %66,2 olduğunu belirtti. 

Yapılan açıklamada, “Hastalıkta ilk olarak aile hekimi veya aile sağlık merkezlerine başvuranların oranı sosyal güvencesi olan fertlerde %32,7, sosyal güvencesi olmayan fertlerde %27,4 olarak gerçekleşti.

Hastalıkta ilk başvuruda devlet hastanelerinin tercih edilmesinin sebebi %30,3 ile “zorunluluk” oldu. Fertler üniversite hastanelerini %52,5, özel hastaneleri %57,1 oranında “hizmetlerinden memnun oldukları için” tercih ettiler. Türkiye genelinde fertlerin %75’i devlet hastanelerinin hizmetinden memnun olduğunu belirtti. Aile hekimleri veya aile sağlık merkezlerinden memnun olduğunu belirten fertlerin oranı %73,2 oldu. Sağlık kuruluşları arasında en düşük memnuniyet oranı %45,7 ile özel muayenehane hizmetleri oldu” ifadesine yer verildi.
Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER