KÖPRÜDE FACİA MI BEKLENİYOR?

KÖPRÜDE FACİA MI BEKLENİYOR?
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli İlçesi’nde yapımına geçen Nisan ayı içersinde başlanan ve 247 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğindeki Ereğli’nin en uzun köprüsünün yapımı esnasında ortaya çıkan görüntüler yürükleri ağızlara getiriyor.
 
Köprü ayaklarının üzerine Tırlarla getirilen hazır blokların yerleştirilmesi esnasında kullanılan vincin bir taraftan trafik akışının devam ettiği esnada yerine konulmaya çalışılması görenleri şaşkınlığına uğrattı.

İhmalin bu kadarı da olmaz dedirttiren olay sorumsuzluk olarak değerlendirilirken, hızlı devam eden köprü inşaatının kazalara davetiye çıkartmaması için gerekli güvelik önlemlerinin alınması bekleniyor.

Kdz. Ereğli İlçesinde hızlı bir şekilde devam eden köprülü kavşak inşaatı esnasında faciaya ya adeta davetiye çıkarılıyor.

Köprü inşaatında bloklar halinde vinç yardımıyla konulan uzun beton blokların köprü ayaklara yerleştirilmesi esnasında trafiğin seyir etmeye devam etmesi ve beton blokların altından araçların geçmesi olası felaketin boyutlarını ortaya koyuyor.

Hiçbir önlem alınmadan yerleştirilen beton blokları tutan iplerin kopması ya da yerinden çıkması halinde ortaya çıkacak olan manzarayı düşünmek bile istemediklerini kaydeden vatandaşlar, yüklenicisi firmanın yaptığı gelişi-güzel çalışmanın şaşkınlığını gizleyemiyor.

Bu nasıl bir ihmal söylemlerin artmasına neden olan olayda, üzerinden geçen beton bloklara aldırış etmeden seyir eden onlarca sürücü 120 gün süreden daha kısa zamanda tamamlanması hedeflenen Devrek yol ayrımındaki köprü inşaatını ölüm yol ayrımı olarak adlandırılabileceği konuşuluyor.

Blokların trafiğe kapatılmadan taşınmasının ortaya çıkacağı tablonun hesabının kimse tarafından verilemeyeceği kaydedilirken, Trafikte bu tür çalışmaların ihmale gelmemesi bekleniyor.

Bilindiği gibi büyük oranda tamamlanan ve Ağustos ayında teslim edilmesi beklenen köprünün kimsenin burnunun dahi kanamadan belirlenen sürede teslim edilmesi herkesin en büyük arzusu.

 
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2013, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER