Kurdukları çadırlarda yaşama tutunmaya çalışıyorlar

Kurdukları çadırlarda yaşama tutunmaya çalışıyorlar

Kurdukları çadırlarda yaşama tutunmaya çalışıyorlar
Kdz.Ereğli´ye Doğu İllerinden çalışmak için gelen çoğu çocuk yaklaşık 200 tarım işçisi, elverişsiz hava koşullarda kurdukları çadırlarda yaşama tutunmaya çalışıyor. Ereğli-Devrek karayolu Süleymanbeyler Köyü Göleviç mevkisinde, özel şahsa ait yaklaşık 3 dönümlük araziye çadır kuran Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’dan gelen işçiler, kendilerine sunulacak iş tekliflerini bekliyor. Birbirine yakın iki ayrı noktada kurulan yaklaşık 40 çadırda, erkekler çevre evleri dolaşarak fındık bahçesi çapalamak için iş isterken, kadınlar ise kaldıkları çadırlarda çocuk bakma, yemek yapma ve temizlik işleri ile uğraşıyor.
 
SOĞUĞA ALDIRIŞ ETMEYEN ÇOCUKLAR, SPOR YAPARAK VAKİT GEÇİRİYOR
 
Yaşları 2 ile 10 arasında değişen pek çok çocuk, kaldıkları çadırların dışında zamanlarını jimnastik hareketleri yapıp, çeşitli oyunlar oynayarak geçirdiler. Gazetecilerin objektiflerine ‘asker selamı’ veren çocuklar, flüt şeklindeki kırık klavyeyi üfleyerek melodi çıkartan arkadaşları 8 yaşındaki Mehmet’e de eşlik ettiler.
 
“MESLEĞİMİZ ÇALIŞMAKTIR”
 
Soy ismini vermek istemeyen çadırlarda kalanlardan en yaşlı tarım işçisi Mehmet (55), gazetecilere yaptığı konuşmada, mesleklerinin ‘çalışmak’ olduğunu söyledi. Türk vatandaşı olduğunu vurgulayan işçi Mehmet, ailelerini geçindirmenin çabası içinde olduklarını anlatarak şöyle konuştu: “Buraya hem fındık toplamaya hem de hasat sonrası fındık ağaçlarının çevrelerini çapalamak için geliyoruz. Biz işçi adamlarız. Başka illerde de nohut ve pancar hasatlarına gideriz. Mesleğimiz çalışmaktır, ekmek davamızın peşindeyiz. Biz Türk vatandaşıyız. Burada, 200 civarında Türk vatandaşı var. Dün geldik, bu aralar havalar soğuk, idare etmeye çalışıyoruz. İşi bağlı olarak burada bir ay kadar kalacağız. Buradan sonra Kayseri ve Sivas’a şeker pancarı sökmeye gideceğiz. Devlettin, kaymakamın, muhtarın sayesinde buradayız.”
 
ESNAF, ONLARDAN MEMNUN
 
Süleymanbeyler Köyü Muhtarı Eyüp Marangoz da, köy halkının mevsimlik işçilerden memnun olduklarını belirterek, “göçmenlerin bir kısmı Antepli, bir kısmı Urfalıdır. Esnaflarımız, bu göçmen arkadaşlarımızdan, köye sağladıkları ekonomik katkılardan dolayı memnunlar” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2016, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER