Nikahın ardından Anıt önünde Şehitler için dua ettiler

Nikahın ardından Anıt önünde Şehitler için dua ettiler

Nikahın ardından  Anıt önünde Şehitler için dua ettiler

Kdz.Ereğli İlçesi’nde yeni evlenen bir çift, nikah töreni sonrası geldikleri Atatürk Anıtı’nda, şehitler için dua ettiler.Ereğli Birlik firması sahibi merhum Nurettin Sağlam’ın öğretmen kızı Durucan Sağlam ve TTK’dan emekli merhum Nurettin Atabey’in oğlu Osman Anıl, bir süredir devam ettirdikleri birlikteliklerini resmileştirdiler.
Evlilik kararı alan çiftin nikahları Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda geçekleştirildi. Buradaki işlemlerin ardından çift, ‘gelin arabası’ ile Devrim Bulvarı Atatürk Anı’na geldiler. Anıt önünde duran Sağlam ve Atabey, ellerini açarak dua ettiler.

“ONLARI, BUGÜNDE UNUTMADIK”

Gelin Durucan Sağlam, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe girişimi akşamı yaşanan direniş sırasında hayatlarını kaybedenleri anmak istediklerini söyleyerek, “15 Temmuz olaylarında şehit düşen vatandaşlarımız ve askerlerimizi, bizim bu mutlu günümüzde onları anmak istedik. Dua etmek için buraya geldik” diye konuştu.
Damat Osman Anıl ise “şehit olan askerlerimiz, polislerimiz ve vatandaşlarımız için Fatiha okumak istedik. Burada onları andık. Onları, bugünde unutmadık” ifadelerini kullandı.
Sağlam ve Atabey çifti; nedime, sağdıç ve bazı aile yakınları ile bir süre daha Atatürk Anıtı’nda durduktan sonda meydandan ayrıldılar.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2016, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER