Şehit Ömer Halisdemir’in ismi Karadeniz’in en büyük şelalalesine verildi

Şehit Ömer Halisdemir’in ismi Karadeniz’in en büyük şelalalesine verildi

Şehit Ömer Halisdemir’in ismi Karadeniz’in en büyük şelalalesine verildi

Alaplı Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısı, 6Eylül Salı günü yapılan tek oturumla tamamlandı. Belediye Başkanı Nuri Tekin’inbaşkanlığında yapılan açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda, muhalefetinverdiği bir önerge de oybirliğiyle gündem maddelerine ilave edildi. Gündemin 2.Maddesinde yer alan Alaplı Belediyesi’nin Alaplı ilçe merkezindenEreğli-Akçakoca karayoluna giriş yolu üzerinde yapımını tamamladığı şelaleye,“15 Temmuz Demokrasi ve Şehit Ömer Halisdemir Şelalesi”adının verilmesi oyçokluğu ile kabul edildi. Maddeyle ilgili olarak BelediyeMeclisi üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Nuri Tekin, yapımınıtamamlanarak çalıştırılan şelalenin Alaplı Belediyesi’nin en özel ve güzelhizmetlerinden biri olduğuna işaret ederek, “İlimizin dışarıyla olan ulaşımbağlantısını sağlayan Ereğli-Alaplı-Akçakoca karayolu üzerinde yaptığımızKaradeniz’in en büyük ışıklandırmalı dekoratif şelalesi , hem ilçemiz halkına,hem de ilçemize dışarıdan gelen, ilçemizden geçen misafirlerimize görsel birgüzellik sundu. Biz sadece ilçemiz halkına değil, ilçemizden geçen herkesehitap eden böylesine özel ve güzel bir hizmete, demokrasimizin ve demokrasişehidimiz Ömer Halisdemir adının verilmesinin çok uygun olacağını ve çokyakışacağını düşündük. İnsanlar, yıllar geçse de, buradan geçtikçe şehidimizinismini görecek, hatırlayacak ve hayırla anacak. “ dedi.

ŞEHİDİMİZİN İSMİNİ ŞELALENİN YANI SIRA BAŞKAYERLEREDE VEREBİLİRİZ

Başkan Tekin, ilerleyen zamanlarda daha başkahizmet alanlarına da şehidimizin isminin verilebileceğini belirterek,“Şehidimizin ismini şelalenin yanı sıra yapacağımız diğer hizmetlere deverebiliriz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün, demokrasi ve Cumhuriyetimizinkoruyucusu olan şehitlerimiz bizim her şeyimiz. Onların aziz hatıralarınıyaşatmak bizlerin boynumuzun borcudur” dedi.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR”İSMİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından yapılan oylamada,ışıklandırmalı dekoratif şelaleye, muhalefet üyelerinin “red” oyuna karşılıkiktidar üyelerinin “kabul” oylarıyla “15 Temmuz Demokrasi ve Şehit ÖmerHalisdemir” ismi verildi. Muhalefetin verdiği önerge maddesi ise oyçokluğu ilekabul edilmedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2016, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER