UYSAL,ÖYLE BİR ŞEHİR YAPACAĞIZ Kİ,ŞAİRLER İLHAM ALACAK

Kdz Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr Hüseyin Uysal, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla İlçede görev yapan Yerel ve Ulusal basın temsilcileri ve Türkiye şampiyonu yıldız kızlar futbol takımı ile teknik heyete iftar yemeği düzenledi.

UYSAL,ÖYLE BİR ŞEHİR YAPACAĞIZ Kİ,ŞAİRLER İLHAM ALACAK

gundemeregli.com-Kdz Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr Hüseyin Uysal, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla İlçede görev yapan Yerel ve Ulusal basın temsilcileri ve Türkiye şampiyonu yıldız kızlar futbol takımı ile teknik heyete iftar yemeği düzenledi. Mavi organizasyonda düzenlenen iftar yemeğine Belediye Başkan yardımcısı İbrahim Cöbek, Ak Parti Kdz Ereğli Belediye meclis üyeleri İhsan Yazıcıoğlu, Ayhan Atay ve Mehmet Erdoğan ile İlçede görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ve eşleri katıldı.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen iftar yemeğinin ardından  konuşan Kdz Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal, Basında sansürün kaldırılışının 106. Yılını kutladı.

“ÖYLE BİR ŞEHİR OLSUN Kİ, ŞAİRLER İLHAM ALSIN, RESSAMLAR İLHAM ALSIN”

Kdz Ereğli’nin daha yaşanabilir bir kent olması için sürekli Ankara’da temaslarda bulunduğunu belirten Başkan Uysal, Bu konuda projelerinin olduğunu ve hayata geçirmek için çalışmaların devam ettiğini belirterek Bizlerin biliyorsunuz projelerimiz var. Vizyonumuz var. Bizlerin hedefleri var, hayalleri var. Enerjimiz de var, iyi niyetimiz de var. Projeleri hayata geçirmek için bir an önce çalışmalara başlamamız lazım. Bu hayalleri bazen sizinle paylaşıyoruz ama net ortaya çıkmayınca şunu yapacağız, bunu yapacağız diye basın önünde cevap vermek istemiyorum. Yakinen tanıyanlar neler yapacağımızı neler değiştireceğimizi biliyorlar. Arkadaşlarımızla birlikte öyle şeyler istiyoruz ki, öyle bir şehir olsun ki, şairler ilham alsın, ressamlar ilham alsın, şehrimizin dili olsun, kültürü olsun, güzel bir şehir olsun. Biz şunu da biliyoruz. Sadece bugünün şehrine, bugünün insanına karşı değil, gelecek nesillere karşı da sorumluyuz. O sorumluluklar içinde de arkadaşlarımızla birlikte sorumluluk içindeyiz.dedi.

“BANA GÖRE PROJELERİN EN BÜYÜĞܔ

Beyçayırı stadı yanında bulunan Yeni Belediye binası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Uysal, Belediyenin tek çatı altında toplanmasının, kendisine göre projelerinin en büyüğü olduğunu ifade ederek, Son derece önemli, belki de tüm projelerimizden de önemli. Bir belediye binasının taşınması, tek çatı altında hizmet vermeye başlaması bana göre projelerin en büyüğü. Oraya taşındığımız zaman çok daha organize olarak çalışabileceğiz. Belediye binasının taşınması son derece önemli bir projenin basamağı. Burada çok daha enerjik olacağız. Uygulamak istediğimiz projeleri çok daha hızlı hayata geçirebileceğiz. Takım arkadaşlarımla beraber çok daha sık bir araya geleceğiz. Bunun hem çalışma boyutu, hem ekonomik boyutu her yönüyle sinerji kazandıracağını düşünüyorum. Mükemmel bir çalışmamız olacak orada, geçtiğimiz zaman göreceksiniz bazı şeyler çok değişecek. Tüm enerjimizi taşındıktan sonra kullanacağız. Muhtemelen 10 Ağustos´tan sonra taşınmaya başlayabiliriz diye düşünüyorum, 15 Eylül yâda Eylül sonuna doğru tam taşınmamızı bitirip orada çalışmaya başlayacağımızı düşünüyorum.şeklinde konuştu.

“BİZ GEÇMİŞİMİZİ VE SAHİP OLDUĞUMUZ DEĞERLERİ ÖNE ÇIKARARAK BÜYÜRÜZ. TAKLİT EDEREK DEĞİL”

Başkan Uysal, Cehennemağzı mağarası, Çeştepe ,Kale ve Göztepe’yi turizmle buluşturacaklarını ifade ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Biz şöyle düşündük. Öyle bir şehrimiz olsun ki, gelen arkadaşlar bu şehri bir günde bitiremesin ve konaklasınlar ve ertesi gün kaldıkları yerden devam etsinler. Bu şu demektir. Bu bizim vizyonumuzla da, partimizin programıyla da çakışan bir şey. Biz ne dedik? Kültürel belediyecilik. Sık sık Ankara´ya gitmemizin nedeni de kültürel belediyecilik üzerine. Burada neler var? Biz geçmişimizi ve sahip olduğumuz değerleri öne çıkararak büyürüz. Taklit ederek değil. İnşallah Cehennemağzı mağaralarımız ile ilgili projelerimiz var. Bunun yanında Çeştepe, Kalemiz ve Göztepe’miz var. Bunların hepsi sit alanları veya rahat alanlar değil. Bunları turizmle buluşturacağız. Göztepe’ye yapmayı düşündüğümüz son derece basit bir proje. Daha sonra farklı projelerimizde Göztepe ve Çeştepe’ye de olacak. En kısa zamanda kazmayı vuracağımız projeleri çizildiği yerlerden biri Göztepe´nin deniz tarafı. Orman işletmenin olduğu alan,Bizim bu tepeleri değerlendirmemiz, insanlarla buluşturmamız lazım. Yüksek merdivenlerden çıkmak insanların her zaman hayalidir. Brüksel´de Waterloo diye bir yer var. Oraya giden insanlar merdivenden çıkarlar ve oraya da üç dört turist arabası gelir Sadece merdiveni çıkmak için, Bir de Erdemir tarafı var kefelerin yanının olduğu bölge Oraya ise Avrupalıların çok fazla yaptığı yürüyüş yolu tarzında kırık çizgilerle yürüme yaya yolu yapacağız, Vatandaşlarımız burada hem yürüyecek, hem dinlenecek, hem denizi seyredecek. Yani bir nevi terasımız olacak. Başka şeyler de düşünüyoruz. Şimdiki iftar çadırının olduğu yerde çocuklarımız için havuz yapalım dedik. Sonra başka yer bulabiliriz dedik. Daha sonra sahil konseptini tamamlayıcı bir şey olsun dedik. Çocuk trafik parkı düşünüyoruz, bahsettiğimiz gibi Her konuda projelerimiz var. Kongre salonlarımız, Havuzlarımız ve Nikâh salonlarımız da olacak. Şehrimiz dünya kenti olana kadar gideceğiz. Hep bir ufkumuz olacak. Bu ufka ulaştığımızda yeni hedefler belirleyeceğiz. Hiçbir zaman hedefimiz bitmeyecek. Çünkü bizlerin bir saniye bile boş durmaya hakkı yok dedi.

BASIN MENSUPLARINDAN DESTEK İSTEDİ
 
Uysal konuşmasının ardından son olarak, ilçenin güzelliklerinin daha fazla ön plana çıkarılması için basın mensuplarından destek istedi.
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 21:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER