VALİ KABAN EREĞLİ´DE ZİYARETLERDE BULUNDU

VALİ KABAN EREĞLİ´DE ZİYARETLERDE BULUNDU
gundemeregli.com-
Kdz. Ereğli ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunan Zonguldak Valisi Ali Kaban, ayrıca bir caminin temel atma törenine katıldı.
İlk olarak Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Kdz. Ereğli Şubesi’ni ziyaret eden Vali Kaban, burada Başkan İbrahim Sezer ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet etti. Daha sonra Kancalar Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ali Kanca ile oğulları Ahmet ve Mehmet Kanca’yı ziyaret eden Vali Kaban, ardından Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile birlikte Fiziksel Engelliler Derneği’ni ziyaret etti. Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Vali Kaban’a yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şentürk, derneğin faaliyetlerine 4 yıldır her türlü desteği veren Kaymakam İbrahim Çay’a teşekkür ettiği konuşmasında, “Bu bölgede ‘Engelleri kaldırıyoruz’ kampanyası ile akülü arabalar aldık. Bu bölgede biz okula giden ve ‘yürüyemiyorum’ diyen hiçbir öğrencimizi tekerlekli sandalyesiz bırakmadık. Yaş gurubunu şu anda 30’un üzerine çıkarttık. Şu anda 100 rakamına yaklaştık. 40 tane de manüel sandalyemiz var. Şimdi yine okullarda yardım kampanyası başlatıyoruz. Okullarda toplanacak yardımlarla akülü araba alacağız. Bunları da ihtiyacı olan arkadaşlarımıza ulaştıracağız” dedi.
Vali Kaban ile beraberindeki heyet Fiziksel engelliler Derneği bünyesindeki tekerlekli sandalye üretimi yapan atölyeleri gezdi. Kaban, son olarak ise Süleymanlar Mahallesi’nde yapımına başlanan caminin temel atma törenine katıldı.
Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2014, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER