Zonguldak yöresel ürünleri tanıtım tır´ının Ankara´da açılışı yapıldı

Zonguldak İl Özel İdaresi´nin Batı Karedeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) hibe destekli kazanan ´Zonguldak´ın Yöresel Ürünleri Türkiye ile Buluşuyor´ projesi kapsamında tanıtım TIR´ının Ankara´da açılışı yapıldı.

Zonguldak yöresel ürünleri tanıtım tır´ının Ankara´da açılışı yapıldı
Zonguldak İl Özel İdaresinin Batı Karedeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) hibe destekli kazanan Zonguldakın Yöresel Ürünleri Türkiye ile Buluşuyor projesi kapsamında tanıtım TIRının Ankarada açılışı yapıldı.
Ankara, Sıhhiye Meydanı Abdi İpekçi Parkında bulunun tanıtım TIRının açılışına Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Ünal Demirtaş, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Zonguldak Eski Milletvekili Ali Uzun, Ankara Zonguldaklılar Derneği, Çaycuma Yardımlaşma Derneği , sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Ankarada bulunan Zonguldaklılar ve Ankara halkı katıldılar.

ANKARADA ZONGULDAK ATEŞİ YANDI
 
Yöresel ürünleri içinde bulunan Gökçebey Teneke Tavuk Kebabı Ankarada protokol ile birlikte ateşi yakılarak yapıldı ve ikram edildi. Yöresel ürünler kapsamında Devrek’in ürünleri Devrek Bastonu, kömeç, gözleme simit, ekmek ve marmelatları ve reçelleri, Kdz. Ereğli Osmanlı Çileği, Kdz. Ereğli Elpek Bezi, Çaycuma Pelement Bezi, Alaplı Fındığı, Madenci Heykeli, Çaycuma Manda Yoğurdu, sucuğu Ankara halkı ile buluştu. 12 Mayısa kadar Ankara halkı ile buluşacak Zonguldak TIRı o günün akşamı Eşkişehire gitmek üzere yola çıkacak.
Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER