30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLADILAR

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI KUTLADILAR

ZONGULDAK TABİP ODASI

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimize minnet ve şükranlarımızla.   

......................................................................

ÜNAL DEMİRTAŞ - CHP ZONGULDAK MİLLETEKİLİ

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında Zafer Bayramı kutlamalarının engellenmesine sert tepki gösteren Ünal Demirtaş: “ 30 Ağustos'u görmezden gelenlere, bu büyük zaferi küçümsemeye çalışan bilinçsiz tarih cahillerine, Cumhuriyetin kazanımlarını yok etmeye çalışanlara karşı, Zafer Bayramı'nı yurdun her köşesinde halkımızın sağlığını da gözeterek büyük bir coşkuyla kutlayacağız” dedi. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, mesajında şunları ifade etti:

“YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM!

“30 Ağustos 1922’de “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek yola çıkan Türk ulusu bu topraklarda asla tutsak yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. 30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda, emperyalist güçlere karşı verdiğimiz bağımsızlık mücadelesinin zafere yürüdüğü en önemli günlerden biridir. Bugün, Türk ulusunun özgürlüğüne kast edenlere karşı geleceğine ve onuruna sahip çıktığı kurtuluş mücadelesinin taçlandığı gündür. 

Emperyalizme karşı, o gün ortaya konulan güçlü irade, bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Güçlü bir ülke, refah içinde bir ulus ve mutlu bireyler için, mücadelemizi bu iradenin ışığıyla sürdürüyoruz. Maalesef Büyük Taarruz’un 98. Yıldönümünde, iktidarın yanlış politikaları sonucu ekonomik bağımsızlığımız da tehdit altındadır. Ekonomide izlenen hatalı politikaların ağır faturası emekçinin, madencinin, esnafın, memurun sırtına yüklenmektedir. Dış borç yükü altında ezilen ülkemiz,  ekonomik bağımsızlığımızı da günden güne kaybetmiştir. Halkın büyük çoğunluğu işsiz kalmış ve geçim derdindeyken, iktidar mensupları saray açma derdindedir. Daha ötesi iktidar mensupları, Türkiye'ye bağımsızlık yolunu açan 30 Ağustos'u görmezden gelerek, Zafer Bayramı kutlamalarını yasaklamak gafletine düşmüşlerdir.  Bu durum ise iktidarın akıl tutulmasına yakalandığının son göstergesi olmuştur.

Türkiye, stratejik konumu, bereketli toprakları ve genç nüfusuyla büyük bir potansiyele sahiptir. 98 yıl önce savaş meydanlarında eşi benzeri olmayan bir mücadeleyle kazandığımız, cumhuriyetle ve demokrasiyle güçlenen bağımsızlığımızı her alanda korumak en önemli görevimizdir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının tarihi bir zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesinden geri adım atmayacağız. 30 Ağustos'u görmezden gelenlere, bu büyük zaferi küçümsemeye çalışan bilinçsiz tarih cahillerine,  Cumhuriyetin kazanımlarını yok etmeye çalışanlara karşı, Zafer Bayramı'nı yurdun her köşesinde halkımızın sağlığını da gözeterek büyük bir coşkuyla kutlayacağız.

Büyük Taarruz‘un 98. yıldönümünde başta Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarını ve bu topraklar uğruna yaşamını seve seve feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum”

--------------------------------------------------------

ALİ TOSUN - ZONGULDAK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ

Bir Ağustos şafağı
Ölüm dirim savaşıyla uyandı evren
Gürül gürül akan ırmaklar gibiydik
Yedisinden yetmişine dek
………………..
Ölüm kalım savaşıydı bu
Ya egemenlik ,ya ölüm !
Yaman vuruşuyorduk yaman
Özgürlük adına TÜRKLÜK adına
Ulusumuzun Milli Mücadele sürecindeki en büyük adımı Büyük Taarruz
ve akabinde şanlı zaferimiz, Türklüğün var olma mücadelesinin mihenk taşı
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.
Şairin deyişiyle ’’Yaşamaz ölümü göze almayan; Zafer, göz yummadan
koşana gider. ’’Evet, yüce Türk Milleti ve onun şanlı ordusu destansı
mücadeleleriyle Anadolu’yu vatan kılma arzusundan asla vazgeçmeyeceklerini
tüm dünyaya ilan etmiş, yedi düveli dize getirmiştir.

98 yıl önce bugün, sadece Türklüğün değil tarihin de altın
sayfalarında yerini alan bu yüce zaferimiz, vatanımızın her bir
kilometresinden engin hatıralar taşır. Bu vatan toprağın kara bağrında sıra
dağlar gibi duranlarla yücelmiş, bayrağımızın al renginin haklı gururunu
taşımayı onur bilen yeni nesillerle de sonsuza dek payidar kalmayı
bilecektir.
Zafer Haftası vesilesiyle, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk
başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmetle,
şükranla yâd ediyor, şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet
diliyorum.

*30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.*

---------------------------------------------------------------------

KAMURAN AŞKAR - ZONGULDAK MEMUR-SEN İL TEMSİLCİSİ

Bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin en önemli doruk noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

Milli belleğimize “Zaferler Ayı” olarak kazınan Ağustos; Mohaç Zaferi, Belgrad’ın ve Kıbrıs’ın Fethi ve Malazgirt Meydan Muharebesi ile Büyük Taarruz gibi büyük fütuhatları içinde barındırmaktadır. Bu ayda kazanılan 30 Ağustos zaferi ise; milletimizin yeniden dirilişidir. Şehit kanlarıyla sulanmış bin yıllık vatanımıza göz dikenlere verilmiş onurlu bir cevaptır.

Bu zaferler, aziz milletimizin, istiklâl ve istikbali, varoluş inanç ve kararlılığının vazgeçilmez karakteri olarak düşündüğünü tarih boyunca her seferinde kanıtlamıştır. Tarihten silinmek istenen bir milletin, imanla, aşkla, cesaretle sürdürülen varoluş azmi, zaferlerle sonuçlanmıştır.

Milletimizi esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle top yekûn verdiği bir savaş sonucunda kazanılan zaferin destanının yazıldığı gündür. Bu zafer Kurtuluş Savaşı’nın temel hedefi olan, millet egemenliğine dayalı yeni ve tam bağımsız bir devlete kavuşmamızın yolunu da açmıştır.

Tarih boyunca birlik ve beraberliğimize kastedenler, vatanımız üzerindeki kirli pazarlıklar ve saldırı planları yapanlar aziz milletimiz tarafından her zaman boşa çıkarılmıştır. 1071’de Malazgirt Zaferiyle başlayan kutlu yürüyüş, 30 Ağustos 1922’de elde edilen büyük zaferle taçlanmıştır.

Bu vesileyle büyük Memur-Sen ailesi olarak, Malazgirt’ten, Yemen’e, Çanakkale’den, Dumlupınar’a değin Anadolu’yu aziz milletimize canlarıyla ve kanlarıyla vatan kılan şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, aziz milletimizin “Zafer Haftası”nı tebrik ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2020, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER