Vali Mustafa Tutulmaz Saha Sorunu Çözdü.

Vali Mustafa Tutulmaz Saha Sorunu Çözdü.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’un ligin 6. hafta maçında Pazar günü saat 15.30’da oynanması gereken İskenderunspor maçının nerede oynanacağı merak konusu olmuştu.  
Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın duvar ve tartan pist çalışması nedeniyle yüklenici firma geçici süre ile Zonguldak Kömürspor’a stadın kapılarını kapatmıştı. 
Bu nedenle Zonguldak Kömürspor yönetimi, 6. hafta maçında Pazar günü oynanacak olan İskenderunspor ve Salı günü oynanacak olan kupa maçı olan Gümüşhanespor karşılaşmalarını Devrek İlçe Stadı’nda oynanması için TFF’ye başvurmuş ancak TFF’de ise buna izin vermemişti.  
TFF’nin Devrek İlçe Stadı’na izin vermemesi ve Zonguldaklıların tepkileri sonrasında Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan devreye girdi ve stat sorununu çözüldü  
Tutulmaz ve Alan, yükleyeceği firma yetkilileri ile  yaptıkları görüşme sonrasında İskendurenspor ve kupa maçı olan Gümüşhanespor maçlarının Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanması için izin aldı.
GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN STAD AÇIKLAMASI
İki maçın Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacağını açıklayan Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ise konu hakkında şu açıklamayı yaptı: “Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu Tartan pist, seyirci koltukları ve 3 adet büfe yapılması işi  ihale edilerek, 26 Ağustos 2022 tarihinde firmaya yer teslimi gerçekleştirilmiş olup, iş tamamlanana kadar  tüm sorumluluk yüklenici firmaya aittir. Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda Tartan pist yapımı sürecinde iş güvenliği, sahada bulunan tehlikeli kimyasal madde bulunması ve imalat konusunda yaşanabilecek sıkıntılar nedeniyle müsabakaların oynanamayacağı konusu ile ilgili bilgilendirmeler ilgililere sezon başında yapılan Spor Güvenlik Kurulu toplantısından bu güne kadar yapılarak gerekli tedbirlerin alınması konusunda uyarılar yapılmıştır. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmekte olup işin yapımının tamamlanmasına müteakip müsabakalar tekrar Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda oynanacaktır.”denildi

Gündem

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2022, 21:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER