Allah Zonguldak'ı Kimse Yaşamasın Diye Yaratmış

Allah Zonguldak'ı Kimse Yaşamasın Diye Yaratmış

Allah Zonguldak'ı Kimse Yaşamasın Diye Yaratmış

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler ara tatilin bitmesinin ardından Zonguldak’a dönmeye başladı. Facebook kullanıcılarından yaş ortalamasının yükselmesinin ardından Twitter’ı daha kaliteli bulan üniversite gençliği istek, talep ve deyim yerindeyse isyanını bu sosyal mecra üzerinden göstermeye devam ediyor. Öğrtencilerin yaptığı paylaşımların geneli itibar ile Zonguldak’a karşı bir ön yargı ve hoşnutsuzluk söz konusu. Şehrin öğrenciye hitap etmeyişi bri Eskişehir’e dönemeyişi bu isyanın haklı sebeplerinden. Ayrıca şehrin havasını kasvetli bulan öğrenciler varken çok merdiven ve yokuşların olması bir diğer şikayet sebebi.
Ülke genelinde öğrenci içgörülerine bakıldığından hayatı ciddiye almayan, eğlenmeyi seven ve eğlenmek için son adresi üniversite olarak gören bir kitle ile karşı karşıya kalındığı su götürmez bir gerçek olarak gözler önüne seriliyor. Şehrin bu yönde bir eğilim gösterememesi ileri dönemlerde öğrencilerin tercih portföyünde Zonguldak’ın yer almamasına neden olabilir. Zonguldak sanayi kenti, turizm kenti ve öğrenci kenti karmasını gerçekleştirebilir mi? Bu yönde adımlar atılabilir mi? Büyükşehir olunması durumunda öğrencilerin gözbebeği Eskişehir gibi bir kent yaratılabilir mi?
Bülent Ecevit Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin Zonguldak’a dönüş ile ilgili yaptığı paylaşımlar;

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2018, 08:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayse dincel
Ayse dincel - 6 yıl Önce

Zonguldaki beğenmeyenler neden bu şehirde okumayı tercih ettinizki. Kendi memleketinizde bir universite secseydiniz. Zorla getirilmedeniz. Üniversiteye okumaya geldiniz gezmeye eğlence yerlerini doldurmaya değil.okuyun bu ülkeye faydanız olsun ülkemiz siz okuyan gençlerle refaha erecektir.

SIRADAKİ HABER