Coşkun'dan TTK açıklaması!..

Coşkun'dan TTK açıklaması!..

Coşkun'dan TTK açıklaması!..

ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun'dan farklı bakış açısı  Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ( ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun geçtiğimiz hafta sonunda Zonguldak Dedeman Otel'de düzenlenen Başkanlar Kurulu toplantısında esnaf sorunları ile birlikte ilimizin sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin önemli tespitlerde bulundu.

Toplantıda TTK'ya ilişkin farklı bakış açısı gündeme getiren ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun, kamuoyunda oluşan genel kanaatin aksine " TTK'nın zarar etmediğini" söyledi. * Taşkömürünün stratejik enerji kaynağı olduğunu vurgulayan Muharrem Coşkun, Başkanlar Kurulu'nda yaptığı konuşmada ilimizin ekonomik değerleri hakkında tespitlerde bulundu. TTK'nın, taşkömürünün stratejik ürün olması nedeniyle kar amacı ile kurulmadığını, ayrıca ulusal gelir açısından değerlendirildiğinde TTK'nın zarar etmediğini söyleyen Muharrem Coşkun, TTK'nın mevcut üretimi ile dahi yılda 4 milyar doların dışarıya gitmesini engellediğini ifade etti.

Dünyanın en büyük kömür üreticisi olan Çin'in, dışarıya bir gram kömür satmadığını vurgulayan Coşkun, TTK'nın mevcut üretimi ile ithalata gidecek döviz kaybını önlediğini, öte yandan gerek istihdam ve maaş, hizmet ve malzeme alımı yolu ile iç piyasada talep artışına, dolayısıyla üretim ve katma değer artışına neden olarak il ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade etti. ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun'un, TTK'ya ilişkin tespitleri madencilik çevrelerinde doğru ve olumlu tespitler olarak yorumlandı.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2019, 20:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER