Daha yeni başlıyoruz!..

Daha yeni başlıyoruz!..

Daha yeni başlıyoruz!..

İYİ Parti Kurucu Başkanlarından Oguzhan Turhan son dakika açıklaması yaptı. Turhan açıklamasında, "İYİ Parti olarak Zonguldak’ta aynı durumları tekrar tekrar yaşamak istemiyoruz. 

Zonguldak'ta İYİ Partide Şahsım ve arkadaşlarım partimizin kuruluşundan bugüne kadar vermiş olduğumuz mücadelenin heba olmasına izin vermeyeceğiz partimizin başarısı için çalışmalarımız devam ediyor. 

Genel Başkan yardımcımız sayın Ümit Özdağ hocamızın'da dediği gibi İYİ Parti Türk siyasetinin en zor siyasal hareketlerinden birisidir. Bu zorluğun iki temel nedeni vardır. Birinci neden İYİ Parti hareketinin genetik dokusundan kaynaklanmaktadır. 

İYİ Parti, MHP'den ayrılan Türk Milliyetçiliği hareketinin en dinamik, en sorgulayıcı, demokratik talep seviyesi en yüksek ve mücadeleci kesimlerinin öncülüğünde kurulmuştur. 

Bu kesimler, MHP'de kongre sürecinde Balgat-Saray ittifakına karşı çok keskin ve sert bir demokrasi-hukuk devleti mücadelesi vererek, milli-demokratik bilinci sadece bilinç değil, eylem alanına dökmüşlerdir. 

Türk milliyetçilerinin İYİ Parti'yi kuran kesimi daha sonra Kirli Referandum sürecinde "Türk Milliyetçileri Hayır Diyor" platformunu kurarak, demokrasi ve hukuk devleti mücadelesini parti içi mücadeleden adeta milli mücadele alanına taşıdılar. 

Bu aşamada Türk Milliyetçilerinin MHP'de verdiği mücadeleyi saygı ile izleyen sağ ve soldaki yurtseverler "Türk Milliyetçileri Hayır Diyor" Platformunun çalışmalarına destek olmaya başladılar. 

Kirli Referandum sonrasında İYİ Parti'nin kuruluşu aşamasında referandumda başlayan birliktelik İYİ Parti'nin temelini de oluşturdu. 

İYİ Parti, Türk milliyetçilerinin, Ülkücü hareketin en dinamik, zinde, uyanık, sorgulayıcı, demokratik talepleri ve milli tehdit/fırsat konusunda en duyarlı kesimlerinin öncülüğünde sağdan sola, soldan sağa uzanan eksendeki milli ve demokratik duruşu temsil eden vatanseverler tarafından kurulmuştur. 

Bu Türkiye'nin nerede ise Birinci Meclis'ten buyana görmediği bir siyasal oluşumdur. Bu oluşumun mensupları, milli ve demokratik değerleri en üst noktada tutan, demokrasiye büyük değer veren, sorgulayan, biat etmeyi reddeden insanlardır. Böyle bir genetik yapıda tartışmada çok oluyor.

Düşünce kodları yerine oturuyor. Bir yandan da dış baskılar devam ederken içeride sert ama demokratik tartışmalar, itirazlar oldu, olacak. 

Ne Sayın Genel başkanımız ne Genel Merkez unsurları bu itiraz ve tartışmaları baskıcı ve tasfiyeci bir tavır ile yok etme mücadelesi vermedi, aksine saygı ile karşıladılar.

Çünkü Türkiye'nin Türk milliyetçilerinin öncülüğünde yüzde 51'e ulaşacak bir siyasal harekete ihtiyaç duyduğu kesin. Bu da küçük olsun benim olsun tavrı ile olmaz.

Kuruluşumuzdan bugüne her daim yapıcı olduk lakin bu sefer aynı sonuçlar ile karşılamamak için partimizin daha da ilerlemesi ve daha iyi bir başarı yakalaması için üzerimize düşen görevi yerine getireceğimizden sesimizin daha gür çıkacağından kimsenin şüphesi olmasın. Daha yeni başlıyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2018, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER