Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. yılı Kutlandı.

Düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılı

Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. yılı Kutlandı.

Zonguldakın düşman işgalinden kurtuluşunun 96ncı yılı törenle kutlandı.
Zonguldak Belediyesi tarafından Atatürk Anıtında düzenlenen törene Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Zonguldak Belediye Başkanı CHPli Muharrem Akdemir, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Vekili Kazım Eroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, bazı daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muharip gaziler ve öğrenciler katıldı.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, anıta çelenk bırakmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Başkan Akdemir konuşmasında
Zonguldakın Kurtuluşunun 96inci yılında Zonguldak Belediye Başkanı olarak sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Her şeyden önce Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürkü ve Ulusal Kurtuluş Savaşında şehit düşen askerlerimizi; tüm maden şehitlerimizi ve terör olaylarında şehit düşen güvenlik kuvvetlerimizi sevgi, saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. 21 Haziran 1921 tarihi, Türkiyenin tam bağımsızlık kıvılcımının çakıldığı tarihtir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Tam bağımsızlık için ekonomik bağımsızlık şarttır anlayışı ile Zonguldaka sahip çıkmış ve ülkemiz sanayisini geliştirme hamlesini Zonguldaktan başlatmıştır. Tekrardan 21 Haziran Zonguldakın düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyor, Kömürün bulunuşunda büyük katkısı olan Uzunmehmeti saygıyla anıyor, hepinize sevgi ve saygılarım sunuyorum şeklinde konuştu.
Tören, şiirlerin okunması ve folklor gösterilerinin ardından sona erdi.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER